Jump to content

[GR]Εφεύρεση η οποία αυξάνει τις ταχύτητες download μέχρι και 100 φορές


WebM0nst3r

Recommended Posts

54jdbd.png

 

Εφεύρεση η οποία αυξάνει τις ταχύτητες download μέχρι και 100 φορές

 

Αν και το broadband ιντερνέτ είναι κάτι σχετικά καινούριο στην Ελλάδα και παρόλο που δεν έχει φτάσει (ακόμα) σε κάθε γωνιά της Ελλάδας όπως πρέπει, αυτή η εφεύρεση μπορεί να μοιάζει λίγο αστεία για μας αλλά πραγματικά είναι ένα επίτευγμα.

 

Ερευνητές από το Bangor University λοιπόν κατασκεύασαν μια συσκευή η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται ότι μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα download μέχρι και 100 φορές χωρίς να αλλάξει τίποτα στο υπάρχον δίκτυο της Αγγλίας.

 

Από τα λεγόμενά τους αν και χρησιμοποιεί το υπάρχον δίκτυο τηλεπικοινωνιών ,αυτό που κάνει διαφορετικά είναι ότι χρησιμοποιεί τα κανάλια της πληροφορίας πιο αποτελεσματικά.

 

Η συσκευή η οποία κατασκεύασαν (ναι είναι έτοιμο το πρωτότυπο και από ότι φαίνεται δουλεύει) ουσιαστικά είναι σε μέγεθος όσο ένα εξωτερικό dvd player και παρεμβάλλεται μεταξύ του καλωδίου που έρχεται από τον τοίχο και του υπολογιστή μας. Η όλη ιδέα είναι ότι μια τόσο σημαντική αύξηση των ταχυτήτων στο ιντερνέτ θα μπορέσει να εκτοξεύσει κυριολεκτικά υπηρεσίες όπως τηλεϊατρική, οικιακή ψυχαγωγία (παρακολούθηση ταινιών HD) αλλά και “κατέβασμα” μεγάλων αρχείων σε μηδαμινό χρόνο. Για παράδειγμα οι ερευνητές αναφέρουν ότι θα μπορούσε κάποιος να κατεβάσει 15 ταινίες σε διάστημα ενός μόλις λεπτού (μάλλον πως δεν είχαν κατά νου την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική επικράτεια).

 

Από την άλλη αυξάνοντας την ταχύτητα στον τελικό χρήστη μέχρι και 100 φορές με το υπάρχον δίκτυο, αυτό σημαίνει ουσιαστικά μείωση κατά 75% στα έξοδα σύνδεσης μιας και χωρίς ο καταναλωτής να αγοράσει μέα σύνδεση, στα ίδια χρήματα ουσιαστικά θα απολαμβάνει σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες (και πάλι εδώ δεν έχουν κατά νου τι επικρατεί στην Ελλάδα… ).

 

Σε εμάς βέβαια στην Ελλάδα , που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, κάτι τέτοια νέα τα ακούμε και κρυφογελάμε. Χωρίς υπερβολές 5 στους 10 χρήστες ADSL αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σύνδεσή τους και έχουν γίνει μπαλάκι στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ και του ιδιωτικού παρόχου από όπου έχουν αγοράσει τη σύνδεση. Να μην μιλήσουμε για τηλέφωνο και δωρεάν γραμμές οι οποίες ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να δουλεύουν από καλά μέχρι καθόλου.

 

Βέβαια η παραπάνω εφεύρεση ενώ υπόσχεται μεγάλες (εώς καταπληκτικές) ταχύτητες download δεν αναφέρει τίποτα για upload. Οι ταχύτητες upload κατά περίπτωση είναι αρκετά σημαντικές μιας και η πιο απλή υπηρεσία, η τηλεφωνία VOIP ή ακόμα και το online gaming, με τις περισσότερες ταχύτητες upload που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι μαρτύριο. Αυτές οι σούπερ ταχύτητες download που διαφημίζονται (αν τις πιάσετε ποτέ) ουσιαστικά αφορούν το να κατεβάσετε κάτι από το ιντερνέτ και μόνο. Και αυτό το διαπιστώνουν όλοι κατόπιν (εδώ φταίει η παραπληροφόρηση των διαφημίσεων).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...