Jump to content

Recommended Posts

Posted

Διάφοροι λένε πως η geodata βαραίνει πολύ τον server μας.

Είτε το κάνει είτε όχι, εάν έχουμε έναν noobοserver/pvp server/high rate server δεν μας ενδιαφέρει να υπάρχει geodata παντού οπότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει σε όλα τα μέρη του server, θέλουμε να υπάρχει geodata μόνο σε farming zones, pvp areas, castles, olympiad stadiums και territories (?) ...

 

Λοιπόν, σκοπός μου είναι να σας δείξω τον τρόπο που θα το κάνετε αυτό, δηλαδή θα ενεργοποιήσετε την geodata μόνο στους χώρους που σας ενδιαφέρουν.

 

Βήματα (Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη full geodata):

[*] Πηγαίνετε στο μέρος που θέλετε να υπάρχει geodata με έναν "GM παίχτη".

[*] Πατάτε στο chat //geo_position.

[*] Στα System Messages εμφανίζεται ένα μήνυμα, παίρνετε το "region offset" από το μήνυμα αυτό και το κρατάτε κάπου.

[*] Πηγαίνετε στο console του gameserver (στο σημέιο που φορτόνεται η geodata) και ψάχνετε για το "region offset".

[*] Βρίσκετε στο console του gameserver το "region offset" που έχετε κρατήσει από τα System Messages και ελέγχετε σε ποίο αρχείο αναφέρεται. (π.χ. 24_19.l2j)

[*] Αφού μαζέψετε όλα τα αρχεία (που αντιστοιχούν σε διάφορα zones [π.χ. farming zones]) τα κάνετε list σε ένα .txt αρχείο χωρίς όμως την κατάληξη .l2j (π.χ. 24_19)

[*] Τέλος αποθηκεύετε αυτό το αρχείο με ονομασία "geo_index.txt" στον φάκελο "gameserver/data/geodata" αντικαθηστόντας το αρχείο που υπήρχε πριν εκεί.

Να σημειωθεί πως ο λόγος που δεν σας δίνω τον τρόπο για να κάνετε αυτή την δουλειά με το pathnode είναι για να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να το κάνετε μόνοι σας.

 


* Παράδειγμα σχετικά με το βήμα 3:

geodataguide1.png

 

* Παράδειγμα σχετικά με το βήμα 4:

geodataguide.png

 

* Αποτέλεσμα (geo_index.txt):

geodataguide3.png

 

Posted

Λάθος section :S ... Ας γίνει μια μετακίνηση παρακαλώ ^^ !!!

Wrong section ... Please someone move it to http://maxcheaters.com/forum/index.php?board=51.0.

 

(P.S. Non-greek speakers let me inform you that its a guide that explains how to add specific locations on geo_index.txt to avoid loading full geodata.)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock