Jump to content

[Idea]Ιδέα για Eλληνικό pack.


Recommended Posts

1)Συγχωρέστε ορθογραφικά λάθη γιατί είμαι κουρασμένος και είναι 3 το βράδυ.

2)Το κείμενο αυτό αποτελεί έναυσμα για συζήτηση.

3)Άν εσύ, ο αναγνώστης δεν έχεις κάνει ποτέ σου κάποιο share σε Java, η δεν ξέρεις κάν να φτιάχνεις κάποιο share σε java  ( ακόμα και ένα απλό kill spree reward mod ) μην συνεχίζεις να διαβάζεις, μην απαντήσεις στο τοπικ, δεν σε χρειαζόμαστε :)

 

Πρίν λίγες μέρες συζητούσα με τον Ovenus για τα private Projects που υπάρχουν, για το πώς και ποιά πέτυχαν και το πώς και ποιά απέτυχαν. Με αυτά και εκείνα η συζήτηση κατέληξε στο "Ρε μαλάκα δεν κάνουμε ένα δικό μας Project ?". Στο κείμενο αυτό θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς μια Ελληνική ομάδα ( προς το παρόν ) θα μπορούσε να κάνει ένα καλό project και γιατί χρειαζόμαστε ένα καλό project.

 

1)Ti project δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί θα αποτύχει ?

 

Δεν μπορούμε να κάνουμε ενα fork του l2j. Υπάρχουν ήδη καλα l2j projects ( l2jserver, l2jfree) γενικής χρήσης τα οποία έχουν πολλούς και καλούς Developer. Έχουν πολυετή εμπειρία και δεν κοντράρονται εύκολα. Άρα αποκλύω project του στυλ fork πάνω στο L2J.

 

Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα low-rate pack. Υπαρχεί ήδη και λέγεται L2DC. Έχει πολύ καλή οργάνωση, εμπιρεία και μεγάλο "cast". Το να πάμε να τα βάλουμε κόντρα στο L2DC δεν θα μας δώσει και πολλά. Και επίσης οι περισσότεροι εδώ δεν είναι fan του lowrate.

 

Δεν μπορούμε να κάνουμε Interlude pack. Για τον απλό λόγο, καμία αξιοόλογη ομάδα δεν συντηρεί πλέον Interlude. Εκτός αν κάποιος πιστεύει οτι μπορεί να κάνει την δουλειά 10 ατόμων διορθώνοντας bugs όλη μέρα. Σε γενικές γραμμές δεν γίνεται. Και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Δεν υπάρχει κανένας αξιόλογος L2J Interlude server εδώ και ... 2 χρόνια. Επίσης η ναυαρχίδα του L2J Interlude, το L2Archid απέτυχε πανηγυρικά ενώ είχε καταπληκτικό developer (seketh) , απλά γιατί για να συντηρηθεί χρειάζεται πολύ περισσότερο απο 1 καλό developer όταν δεν υπάρχει υποστήρηξη από τον L2JServer. Όλοι εσείς οι υπερασπιστές του Interlude, λυπάμαι αλλά κάνετε λάθος.

 

Αυτό που απομένει είναι οι Highrate servers που ακολουθούν το chronicle που υποστηρίζει ο L2JServer. Επείδη οι highrates είναι πολλοί συνήθως χρειάζεται να κάνεις το κάτι παραπάνω για να πάς καλά ώς server. Αυτή τι στιγμή δεν υπάρχει κάποιο αξιοόλογο pack για highrate που να έχει μέσα antibot/custom events/διάφορα άλλα καλούδια. Υπάρχουν στο Net σκόρπια shares, τα περισσότερα κακογραμμένα από άτομα που δεν είναι προγραμματιστές. Δεν θέλω να τους κακολογίσω αλλα η αλήθεια να λέγεται, δεν υπάρχουν καλά shares.

 

2)Που υπάρχει το πρόβλημα με τα shares ?

 

Το πρόβλημα είναι διπλό. Όποιος έχει δικό του server ( όχι home server ... ) πρέπει να κάνει όλη την δουλειά απο την αρχή μόνος του. Να μαζέψει shares , να τα αλλάξει και να settarei τον server. 10 διαφορετικοί developers κάνουν την ίδια δουλείά ανεξάρτητα σπαταλώντας πολύ χρόνο.

 

Το δεύτερο πρόβλημα είναι το Leeching. 95% σε αυτο το forum είναι leechers. Εγω προσωπικά δεν κάνω share τίποτα, γιατί το πέρνει κάθε noob και το χρησιμοποιεί στον noobo-server του ή ακόμα χειρότερα το κάνει Share ώς δικό του (Credits to me o yea ! ).

 

3)Ποιά είναι η ιδέα ?

 

Να κάνουμε ένα project, βασισμένο πάνω σε L2JServer, δηλαδή να ακολουθούμε το chronicle του. Δεν θα είναι fork, γιατί δεν θα κάνουμε την ίδια δουλειά με L2JServer. Εμείς θα πέρνουμε το pack τους και τα Updates τους και θα βάζουμε πάνω δικά μας πράγματα ώστε να προκύψει από ένα γενικό pack ( L2JServer ) ένα πλήρες πακέτο για Highrate server. Με τα npc,event,custom features που πρέπει να έχει ένας highrate ώστε να είναι μακράν καλύτερος από την μάζα των server που υπάρχουν ήδη.

 

Το project θα είναι κλειστό, όχι free, όχι open source. Μόνο όσοι συμμετέχουν θα έχουν πρόσβαση. Κάτι ρε παιδί μου σαν το L2DC. Το L2DC πετυχε, και στην περίπτωσή μας highrate , δεν υπάρχει ανταγωνιστής, έχουμε κενό χώρο να πατήσουμε.

 

4)Γιατι να μπώ τί ώφελος θα έχω ?

 

Θα μάθεις να γράφεις σωστά και επαγκελματικά κώδικα, θα έχεις ένα pack pου μπορεί άνετα να στηρύξει τον server σου. Γενικά απευθύνομαι σε άτομα που έχουν Highrate servers και έχουν συμφέρον να μπόυν σε μιά "συμμαχία" highrate servers. Δεν έχουμε την εμπειρία, και την πολύ καλή γνώση, άν και είμαστε μακράν καλύτεροι από κάτι L2Jbrazil και L2JEquals. Έχουμε όμως αποδείξεις οτι μιά τέτοια κίνηση έχει δυνατότητες να πετύχει. Ο l2Inc έχει τέτοια team, και πέτυχε. To L2DC επίσης.

 

Μπορούμε και εμείς.

 

Το αφήνω ανοικτό για συζήτηση και προτάσεις. Πάρτε τό σαν μιά ιδέα. Μην μπείτε σε λεπτομέριες του τύπου πως θα είναι μια τέτοια ομάδα κτλ κτλ, αυτά τα βλέπουμε στην πορεία άν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα αποτύχει. Επίτρεψέ μου να σου πω γιατί, κατά την άποψή μου πάντα.

 

Καταρχάς, είπες πως έκανες τη συγκεκριμένη συζήτηση με τον Ovenus.

Υποθέτω πως θα ήθελες να γνωρίζεις πως στο παρελθόν είχε δοκιμάσει κάτι τέτοιο.

Ισχυριζόταν πως παρέδιδε μαθήματα για το eclipse σαν πρόγραμμα και τις δυνατότητές του, ενώ στην ουσία το μόνο που έκανε ήταν Checkouts.

Η ομάδα του βασιζόταν ΜΟΝΟ σε Έλληνες, που έλεγχε μόνος του, με έναν δικό του τρόπο.

Ήταν ο αρχηγός, οι υπόλοιποι χωρίζονταν σε κατηγορίες ανάλογα με την οικιότητά τους προς αυτόν και είχε και τα ανάλογα δικαιώματα.

Για να μην αναφέρω πολλούς επιτυχημένους κώδικές του, όπως αυτός.

 

Συμπέρασμα έως τώρα: Ο Οvenus είναι το χειρότερο άτομο για μια τέτοια συνεργασία.

 


 

Ας προχωρήσουμε.

Τώρα ας δούμε γιατί το pack δεν έχει ελπίδες.

 

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκουμε Retail Info Providers & Testers.

Θα ήθελα πολύ να δω ποιος απ'όλους τους Έλληνες "developers" θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες/ιδέες.

Γνωρίζεις πως το μόνο άτομο που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο είσαι εσύ. Όλοι οι υπόλοιποι που θα βρεις θα είναι άτομα με το στόμα ανοιχτό, έτοιμα να πάρουν τρομερούς κώδικες, και να προσφέρουν ένα EnterWorld check.

Μήπως να μιλήσω για το leech; Το 90% των μελών δεν θα σεβαστεί απολύτως τίποτα, δεν θα κατανοήσει τη σημασία του pack και θα το δώσει σε φίλους, γνωστούς, άτομα που θέλουν να το αγοράσουν και τα λοιπά. Επομένως σε χρόνο μηδέν, θα υπάρχει σε κάθε ιστοσελίδα του διαδικτύου, εάν ποτέ επιτύχει.

 

Υπάρχουν και άλλα πόσα που θα μπορούσα να αναφέρω, όμως πιστεύω πως είναι ήδη ολοφάνερο ότι αυτό που οραματίζεσαι είναι σχεδόν αδύνατο..

Link to comment
Share on other sites

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκουμε Retail Info Providers & Testers.

 

Μα ακριβώς αυτό δεν θα κάνουμε. Αυτά θα τα κάνει το L2JServer. Εμείς θα πάμε να βάλουμε αυτά που λείπουν. Δεν θα μπούμε στα νερά των προγραμματιστών του L2JServer. Κάτι σαν Extension δηλαδή.

 

Μήπως να μιλήσω για το leech; Το 90% των μελών δεν θα σεβαστεί απολύτως τίποτα, δεν θα κατανοήσει τη σημασία του pack

Για αυτό το λόγο ψάχνω για άτομα που έχουν server άρα έχουν συμφέρον να κρατήσουν κλειστό το pack. Όπως ακριβώς και το L2DC.

 

Μου φαίνεται παράλογο να μήν βρώ 4-5 άτομα που να έχουν συμφέρον από κλειστό κώδικα.

Link to comment
Share on other sites

Μα ακριβώς αυτό δεν θα κάνουμε. Αυτά θα τα κάνει το L2JServer. Εμείς θα πάμε να βάλουμε αυτά που λείπουν. Δεν θα μπούμε στα νερά των προγραμματιστών του L2JServer. Κάτι σαν Extension δηλαδή.

 

Δεν θες επομένως κάτι αυτόνομο σαν το DragonClaw, μόνο με απλά syncs με τον L2JServer;

 

Για αυτό το λόγο ψάχνω για άτομα που έχουν server άρα έχουν συμφέρον να κρατήσουν κλειστό το pack. Όπως ακριβώς και το L2DC.

 

Eιλικρινά..

1) Πιστεύεις πως μπορείς εδώ να βρεις άτομα που να συγκρίνονται με τους developers της L2DC, της L2JFree, κτλπ. ; Ούτε στο ελάχιστο..

2) Και σε οποιαδήποτε περίπτωση αποτυχίας έχουμε εξοργισμένους διαχειριστές, έτοιμους για εκδίκηση.. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

3) Οι Έλληνες, όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε και γνωστοί για τις έξυπνες πράξεις μας στο διαδίκτυο. Πάρε παράδειγμα πόσοι Έλληνες κλάπηκαν μέσα στο MaxCheaters, όχι για λογαριασμούς paypal, ούτε για πρόσβαση σε closed source project. Τους κλέψαν ένα απλό account σε ένα forum.. Δεν θα ήταν δύσκολο να γίνει το ίδιο, απλώς με διαφορετικό 'στόχο'.

Link to comment
Share on other sites

ola ta free packs einai xalia..... l2j l2jfree ola ola(min anaferw l2equal l2dot kai kati tetia anuparkta packs).... an 8es ena kalo pack prepei na to ftia3eis monos sou... oi petyximenoi server p exoun panw apo 3k-5k atoma exoun diko tous pack.... bebea gia na to kaneis auto prepei na exeis para ma para polu kali gnwsh C++ kai polu xrono....(panta filika guys)

 

symperasma: an 8es ena kalo pack ftiaxto monos sou:P

Link to comment
Share on other sites

para ma para polu kali gnwsh C++

ola ta free packs einai xalia..... l2j l2jfree ola ola

 

Τι έλεγες Issle; =Ρ

Link to comment
Share on other sites

para ma para polu kali gnwsh C++ kai polu xrono....

Αυτό δεν το έπιασα ?

 

2) Και σε οποιαδήποτε περίπτωση αποτυχίας έχουμε εξοργισμένους διαχειριστές, έτοιμους για εκδίκηση.. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

 

Ούτε αυτό.

 

 

Γενικά η ιδέα είναι Sync me L2JServer , όχι αυτονομία, και κοτσάρουμε πάνω στο L2JServer ότι χρειάζεται για να γίνει ένα highrate pack καλύτερο από τα άλλα. Extension pano sto L2JServer, όχι Fork.

 

Ευελπιστώ οτι το 1% του community είναι το target group μου. To 99% είναι ανίκανο, δεν ενδιαφέρομαι κάν.

 

Ενα καλό pack δεν το φτιάχνεις μόνος σου. Έχω δοκιμάσει, έθεσα πολύ υψηλούς στόχους στον δευτερο server μου, και απέτυχε γιατί μόνος μου δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στην ποιότητα που προσπάθησα να πετύχω. Οπότε δεν το συζητώ, ομάδα > μονάδα.

Link to comment
Share on other sites

ti ? :P

 

Kαταρχάς το development των συγκεκριμένων pack βασίζεται στη γλώσσα JAVA.

Για αυτό εξάλου όλα τα projects έχουν πριν από το όνομα τους τα 3 γράμματα "L2J".

Επίσης, το γεγονός πως ο L2JServer πάγωσε το development του Interlude πριν 3 χρόνια για να συνεχίσει, δεν σημαίνει πως είναι αποτυχημένος. Αντίθετα αρκετά συνετός.

 

Ούτε αυτό.

 

Ένας άπειρος, κουτός, ανώριμος άνθρωπος αποφασίζει να στήσει έναν σερβερ βασισμένο στο πακ.

Αποτυγχάνει, επειδή δεν έχει την απαραίτητη ικανότητα.

Σε ποιον θα ρίξει το φταίξιμο;

Link to comment
Share on other sites

Θα αποτύχει. Επίτρεψέ μου να σου πω γιατί, κατά την άποψή μου πάντα.

 

Καταρχάς, είπες πως έκανες τη συγκεκριμένη συζήτηση με τον Ovenus.

Υποθέτω πως θα ήθελες να γνωρίζεις πως στο παρελθόν είχε δοκιμάσει κάτι τέτοιο.

Ισχυριζόταν πως παρέδιδε μαθήματα για το eclipse σαν πρόγραμμα και τις δυνατότητές του, ενώ στην ουσία το μόνο που έκανε ήταν Checkouts.

Η ομάδα του βασιζόταν ΜΟΝΟ σε Έλληνες, που έλεγχε μόνος του, με έναν δικό του τρόπο.

Ήταν ο αρχηγός, οι υπόλοιποι χωρίζονταν σε κατηγορίες ανάλογα με την οικιότητά τους προς αυτόν και είχε και τα ανάλογα δικαιώματα.

Για να μην αναφέρω πολλούς επιτυχημένους κώδικές του, όπως αυτός.

 

Συμπέρασμα έως τώρα: Ο Οvenus είναι το χειρότερο άτομο για μια τέτοια συνεργασία.

 


 

Ας προχωρήσουμε.

Τώρα ας δούμε γιατί το pack δεν έχει ελπίδες.

 

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκουμε Retail Info Providers & Testers.

Θα ήθελα πολύ να δω ποιος απ'όλους τους Έλληνες "developers" θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες/ιδέες.

Γνωρίζεις πως το μόνο άτομο που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο είσαι εσύ. Όλοι οι υπόλοιποι που θα βρεις θα είναι άτομα με το στόμα ανοιχτό, έτοιμα να πάρουν τρομερούς κώδικες, και να προσφέρουν ένα EnterWorld check.

Μήπως να μιλήσω για το leech; Το 90% των μελών δεν θα σεβαστεί απολύτως τίποτα, δεν θα κατανοήσει τη σημασία του pack και θα το δώσει σε φίλους, γνωστούς, άτομα που θέλουν να το αγοράσουν και τα λοιπά. Επομένως σε χρόνο μηδέν, θα υπάρχει σε κάθε ιστοσελίδα του διαδικτύου, εάν ποτέ επιτύχει.

 

Υπάρχουν και άλλα πόσα που θα μπορούσα να αναφέρω, όμως πιστεύω πως είναι ήδη ολοφάνερο ότι αυτό που οραματίζεσαι είναι σχεδόν αδύνατο..

 

+1 sta logia tou coyote :D

Link to comment
Share on other sites

Ένας άπειρος, κουτός, ανώριμος άνθρωπος αποφασίζει να στήσει έναν σερβερ βασισμένο στο πακ.

Αποτυγχάνει, επειδή δεν έχει την απαραίτητη ικανότητα.

Σε ποιον θα ρίξει το φταίξιμο;

Μα δεν θα το έχει κανείς, εκτός από αυτούς τους 5-6 που συμμετέχουν. Όπως είναι το L2DC, δεν πουλάει κώδικα, γράφουν για τον εαυτό τους, απλά ώς ομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν θα το έχει κανείς, εκτός από αυτούς τους 5-6 που συμμετέχουν. Όπως είναι το L2DC, δεν πουλάει κώδικα, γράφουν για τον εαυτό τους, απλά ώς ομάδα.

 

Ίσως να μην το σκέφτηκα έτσι. Και πάλι, ποιοι θα είναι στην ομάδα;

Και πάλι θα καταλήξουμε σε μονάδα (εσένα) λόγω της ανικανότητας όλων των υπολοίπων.

Βλέποντάς σε και μόνο να αναφέρεις το όνομα Ovenus, καταλαβαίνω σε πόσο κακό δρόμο βρίσκεσαι..

 

Επομένως, μια συμβουλή.

Δεν είναι ανάγκη να είναι ελληνικό. Καταλαβαίνω τους στόχους και τις προθέσεις σου,

όμως ξέρεις πως θα υπάρχει μια έλλειψη από developers.

Παίρνοντας λίγα και καλά άτομα, όπως ας πούμε τον Setekh, θα διευκολύνει την κατάσταση.

Η μόνη διαφορά θα είναι πως οι developers δεν θα είναι Έλληνες (όχι όλοι τους τουλάχιστον).

 

Θέλω να ακούσω την άποψη του Nekys :)

 

Αυτό ακριβώς περιμένω κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Το L2DC ξεκίνησε με την προοπτική ότι, ξέρεις είμαστε 10 admin, έχουμε ένα κάρο διρθώσεις που στον l2j αγνοούν, ε ας κάνουμε το δικό μας SVN, όχι τίποτα, για να μην γίνεται μπάχαλο κάθε φορά που ο L2j κάνει ένα commit που μας χαλάει το δικό μας κώδικα...

 

Κάτι παρεμφερές βλέπω και εδώ με προέκταση προς τους PvP server.

 

Προσωπικά, αν και χρήστης/ μέλος του L2DC, είμαι καταευχαριστημένος από την πρόοδο του (τρέχωντος) L2j. Το μόνο νόημα που μπορώ να βρω σε ένα τέτοιο project είναι ένα SVN με shares όπου ο καθένας θα αναλαμβάνει να συστηρεί και από κάτι. Πχ ο τάδε αναλαμβάνει το share του GM-Shop, ένας άλλος το share για το Sceme Buffer Κλπ. Έτσι ώστε και να "σπάσει" η συμβατότητα με κάποιο μελλοντικό commit του L2j, να μην χαθεί τίποτα.

 

Σε μια τέτοια περίπτωση (όπως αυτή που παραδειγματίστικα) ευχαρίστως να κάνω share τα customs μου και να φιλοξενήσω το SVN αλλά και να κρατάω τα share μου ενήμερα.

 

Για να διορθώσω τον l2ftw, το πρόβλημα δεν είναι να σηκώσεις πολύ κόσμο. Αυτό το κάνεις και με απλο L2j με λίγο διάβασμα και χωρίς επεμβάσεις στον κώδικα. Το πρόβλημα είναι να διορθώσεις τα προβλήματα σαν αυτά εμφανιστούν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...