Jump to content

[Greek - Tuts] On-Line Εγχειρίδιο για Photoshop (CS3 - CS4) + tips & tricks


K4rMa

Recommended Posts

1) Ελληνικό Εγχειρίδιο για Photoshop CS3

 

Πολλά χρήσιμα πράγματα από ένα επίσημο on-line εγχειρίδιο Photoshop CS3...

 

http://help.adobe.com/el_GR/Photoshop/10.0/

 

16glrwj.jpg

 

==============================================================================

 

2) Ελληνικό Εγχειρίδιο για Photoshop CS4

 

Πολλά χρήσιμα πράγματα από ένα επίσημο on-line εγχειρίδιο Photoshop CS4...

 

http://help.adobe.com/el_GR/Photoshop/11.0/

 

width=334 height=480http://i42.tinypic.com/15p1yd2.png[/img]

 

==============================================================================

 

3) Tips & Tricks

 

Συντομεύσεις για Zoom

Για να μεταβείτε άμεσα σε προβολή 100% της εικόνας σας, κάντε διπλό κλικ στο εργαλείο Zoom.

Για να προσαρμόσετε άμεσα την εικόνα στο μέγεθος της οθόνης, κάντε διπλό κλικ στο εργαλείο Hand.

 

Επιλέξτε το περίγραμμα του κειμένου σας

Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι να κάνετε Command-κλικ (PC:Ctrl-κλικ) στο στρώμα Type στην παλέτα Layers.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να μεταβείτε στο μενού Select και επιλέξτε Load selection. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, κάντε κλικ στο OK και θα δημιουργηθεί μία επιλογή γύρω από το κείμενό σας.

 

 

Όξυνση του ζελέ

Τα εφέ τύπου ζελέ είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και γίνονται τρισδιάστατα αν εφαρμόσετε το φίλτρο Unsharp Mask (επιλέξτε Sharpen από το μενού Filter).

Μάλιστα, δοκιμάστε τις παρακάτω τιμές και εκτελέστε το φίλτρο δύο διαδοχικές φορές: Amount:150%, Radius: 1 και Threshold:7.

Υπάρχει κι άλλος τρόπος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Adobe Illustrator (ή το Freehand, ή το CorelDRAW) για να βάλετε το κείμενό σας σε ένα μονοπάτι, να το αποθηκεύσετε ως αρχείο τύπου EPS και να χρησιμοποιήσετε την εντολή Place του Photoshop (είναι στο μενού File) για να εισάγετε το κείμενο μαζί με το μονοπάτι του.

 

 

Μορφοποίηση συμβόλων στο Photoshop

Για να ρυθμίσετε εμπειρικά την απόσταση των χαρακτήρων από τη γραμμή βάσης (όπως πρέπει να γίνει για τα εμπορικά σύμβολα), φωτίστε το χαρακτήρα που θέλετε να επηρεάσετε και πατήστε Shift-Option-επάνω βέλος (PC: Shift-Alt-επάνω βέλος) για να μετακινήσετε το χαρακτήρα επάνω από τη γραμμή βάσης κα φυσικά, χρησιμοποιήστε την ίδια συντόμευση αλλά με το πλήκτρο κάτω βέλος για να μετακινήσετε το κείμενο κάτω από τη γραμμή βάσης (για περιπτώσεις όπως H2Ο, κτλ.)

 

Πώς να έχετε ρεαλιστικά χρώματα

Μια έξυπνη μέθοδος για να έχετε ρεαλιστικά χρώματα σε σημαντικές περιοχές μιας εικόνας, όπως δέρμα, γρασίδι, μαλλιά, ουρανός κτλ. είναι να ανοίξετε μια έγχρωμη εικόνα που περιέχει τέτοια θέματα καθώς χρωματίζετε την ασπρόμαυρη εικόνα σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε μέσα από το παράθυρο Color Picker να μετακινήσετε το δείκτη του ποντικιού στην έγχρωμη εικόνα, να πάρετε δείγμα από τα αληθινά χρώματα και να επιστρέψετε στην ασπρόμαυρη εικόνα την οποία μπορείτε να χρωματίσετε με βάση τα χρώματα που επιλέξατε.

 

Πότε να χρησιμοποιείτε την επιλογή Colorize

Η μόνη περίπτωση που θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο Colorize του πλαισίου διαλόγου Hue/Saturation είναι όταν η εικόνα ή η επιλεγμένη περιοχή δεν περιέχει χρώμα. Η ενεργοποίηση αυτού του πλαισίου προσθέτει χρώμα στην εικόνα. Αν η εικόνα σας είναι ήδη έγχρωμη και απλά θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της, δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ στο Colorize, απλά μετακινηστε το δείκτη Hue γα να επιλέξετε ένα νέο χρώμα.

 

Εύκολο διάφανο φόντο

Παλιότερα, αν θέλατε να έχετε διάφανο φόντο σε μια εικόνα GIF που θα χρησιμοποιούσατε στο Web, θα επιλέγατε τον τύπο GIF89a και θα κάνατε κλικ στο χρώμα το οποίο θέλατε να είναι διάφανο. Τώρα πλέον δεν χρειάζεται να καταφύγετε στον τύπο GIF89a γιατί στο Photoshc μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα φόντου το οποίο θα είναι διάφανο μέσα από το πλαίσιο διαλόγου Save for Web. Απλά χρησιμοποιήστε το εργαλείο Eyedropper για να κάνετε κλικ στο χρώμα που θέλετε να εμφανίζεται διάφανο και κατόπιν, στο κάτω μέρος του Color Table, κάντε κλικ στο πρώτο εικονίδιο από τα αριστερά για να κάνετε το χρώμα αυτό διάφανο. Μεγάλη ευκολία, έτσι δεν είναι;

 

 

Κατανόηση των στυλ στρωμάτων

Αν και τα περισσότερα στυλ στρωμάτων θεωρούνται ως εφέ φύλτρων (π.χ. glows, bevels, drop shadows, κτλ.), είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ΔΕΝ εφαρμόζετε κάποιο φίλτρο. Εφαρμόζετε ένα εφέ σέ ολόκληρο το στρώμα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε μια εικόνα μιας μπάλας στο δικό της στρώμα και εφαρμόζετε το στυλ στρώματος Drop Shadow στο στρώμα αυτό. 'Οταν γίνει αυτό, οτιδήποτε κάνετε στη συνέχεια στο στρώμα αυτό θα έχει ακριβώς το ίδιο drop shadow με τη μπάλα. Ζωγραφίζετε μια γραμμή με το πινέλο; Αυτόματα αποκτά drop shadow. Σέρνετε μια ορθογώνια επιλογή και τη γεμίζετε με θάμπωμα; Να άλλο ένα drop shadow. Να θυμάστε, τα στυλ αυτά ονομάζονται στυλ στρώματος επειδή επηρεάζουν ολόκληρο το στρώμα.

 

Βγάλτε τις παλέτες από τη μέση

Αν οι παλέτες κατακλύζουν το χώρο εργασίας σας, υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να τις ενσωματώσετε στις ακμές της οθόνης. Απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε διπλό κλικ στη γραμμή τίτλου της παλέτας που θέλετε. Αυτή θα κολλήσει αμέσως στην κοντινότερη ακμή της οθόνης, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στο κέντρο.

 

Εργασία με το στυλ στρώματος Glow

Μήπως εφαρμόσατε κάπου το στυλ στρώματος Outer Glow ή Inner Glow και δεν είδατε να λάμπει τίποτα στην οθόνη ακόμα κι όταν αυξήσατε το Size σε 20 ή 30 εικονοστοιχεία; Αυτό συμβαίνει γιατί η προεπιλεγμένη ρύθμιση του Blend Mode για το στυλ στρώματος Glow είναι screen. Σε πολλές περιπτώσεις ανάλογα με τα περιεχόμενα των στρωμάτων που βρίσκονται κάτω από το στρώμα Glow, δεν θα μπορέσετε να δείτε καθόλου τη λάμψη. Πώς θα ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα; Απλά αλλάξτε το Blend Mode (στο πλαίσιο διαλόγου Glow Layer Style) από Screen σε Normal. Τώρα όταν αυξάνετε την τιμή του Size και του Spread θα βλέπετε εμφανή διαφορά.

 

Εναλλαγή μεταξύ των διάφορων παραθύρων Preferences

Αυτή είναι μια όχι και τόσο γνωστή συντόμευση που θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. 'Οταν ανοίξετε ένα από τα πλαίσια Preference του Photoshop (General Preferences, Plug-ins & Scratch Disks, Units & Rulers κτλ.), απλά πατήστε Command-N (PC: Ctrl-N) και θα εμφανιστεί το επόμενο σύνολο προτιμήσεων στο τρέχον πλαίσιο διαλόγου. Για να μεταβείτε πάλι στο προηγούμενο σύνολο προτιμήσεων, απλά πατήστε Command-P(PC:Ctrl-P)

 

Άλλα χρωματικά μοντέλα

Όταν είστε στο παράθυρο Color Picker και κάνετε κλικ στο πλήκτρο Custom (όπως κάναμε στο παράδειγμα), το προεπιλεγμε'νο χρωματικό σύνολο είναι το ΡΑΝΤΟΝΕ Solid Coated. Ωστόσο, το Photoshop συνοδεύεται από πολλά χρωματικά σύνολα. Για να επιλέξετε ε'να διαφορετικό χρωματικό σύνολο, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο του ποντικιού πάνω στο αναδυόμενο μενού Book και θα δείτε μια λίστα με χρωματικά σύνολα για να επιλέξετε αυτό που θέλετε.

 

Πριν και μετά το φίλτρο

Στο μεγάλο παράθυρο προεπισκόπησης φίλτρου που σας επιτρέπει να δείτε πώς θα εμφανίζεται η εικόνα σας όταν εφαρμοστεί πάνω της το επιλεγμένο φίλτρο αν κάνετε κλικ μέσα του θα εμφανιστεί η εικόνα πριν από την εφαρμογή του φίλτρου ενώ αν αφήσετε το πλήκτρο του ποντικιού θα δείτε πώς θα μοιάζει μετά. Επομένως έχετε το "πριν" και το "μετά" ενός φίλτρου.

 

Αλλάζετε το μέγεθος μιας εικόνας;

Αφήστε το Photoshop να κάνει τους υπολογισμούς.

Στο πλαίσιο διαλόγου image Size του Photoshop, υπάρχει ένα πλήκτρο που πολλοί χρήστες αγνοούν. Ονομάζεται Auto και να πώς δούλευει. Λέτε στο Photoshop τις γραμμές της οθόνης που θέλετε και την επιθυμητή ποιότητα της εικόνας (Draft, Good, ή Best) και αυτό θα κάνει τους υπολογισμούς για τη σωστή ανάλυση της εικόνας βάσει των επιλογών σας.

Να λοιπόν, τι κάνει το Photoshop: αν θέλετε οθόνη 133 γραμμών και επιλέξετε την υψηλή (Best) ποιότητα, διπλασιάζει τον αριθμό των γραμμών και ορίζει ανάλυση 266 ppi. Σε μέτρια (Good) ποιότητα, πολλαπλασιάζει τον αριθμό των γραμμών επί 1,5 και στην πρόχειρη (Draft) ποιότητα δίνει ανάλυση 72 ppi.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη δυνατότητα, έχετε: υπόψη σας να αρχίζετε με εικόνες υψηλής ανάλυσης, 300 dpi ή μεγαλύτερης. Αν αρχίσετε με εικόνα 72 dpi και ζητήσετε 133 γραμμε'ς με υψηλή ποιότητα, θα οριστεί ανάλυση 266 ppi - όμως, στην εικόνα σας θα φαίνονται διακριτά τα εικονοοτοιχεία και μην εκπλαγείτε γι' αυτό αφού προσθέσατε ανάλυση που δεν είχατε αρχικά, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι για πέταμα.

 

Όταν δεν δουλεύει το Warp Text

Αν έχετε πληκτρολογήσει κείμενο το οποίο βρίσκετε ακόμα σε στρώμα κειμένου (με άλλα λόγια, δεν το έχετε ακόμα ψηφιοποιήσει και το Photoshop δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Warp Text, μάλλον θα έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Faux Bold ή Faux Italic στην παλέτα Character.

To περίεργο είναι ότι όταν εφαρμόσετε αυτές τις εικονικές μορφοποιήσεις έντονης και πλάγιας γραφής, πολλές φορές μένουν ενεργοποιημένες ακόμα κι αν δεν τις χρησιμοποιείτε πλέον έτσι χρειάζεται να τις απενεργοποιήσετε χειροκίνητα από την παλέτα Character.

Όταν γίνει αυτό, η επιλογή Warp Text είναι και πάλι διαθέσιμη

 

 

Πώς να αναιρέσετε μια ενέργεια σε επόμενο άνοιγμα του Photoshop

Πιθανότατα είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη δυνατότητα History του Photoshop, η οποία σας επιτρέπει να αναιρέσετε μέχρι 20 βήματα. Δυστυχώς όμως, όταν κλείσετε το Photoshop αυτές οι αναιρέσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος για να αναιρέσετε χρωματικές και τονικές επεμβάσεις μετά από μέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

Να πως: την επόμενη φορά που θα εφαρμόσετε μια αλλαγή τόνου οποιουδήποτε είδους (π.χ. μέσω των επιλογών Levels, Brightness/Contrast, Curves, Hue/Saturation, Color Balance ή άλλων), μην τις επιλέξετε από το μενού. Αντί γι' αυτό, μεταβείτε στο κάτω μέρος της παλέτας Layers και κάντε κλικ στο εικονίδιο New Fill ή στο Adjustment Layer. Αυτό είναι το κυκλάκι που είναι μισό μαύρο και μισό άσπρο. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού απ' όπου μπορείτε να επιλέξετε ποια τονική αλλαγή (ή γέμισμα) θέλετε να εφαρμόσετε. Θα εμφανιστεί ένα νέο ειδικό στρώμα στην παλέτα Layers με το όνομα της τονικής αλλαγής (π.χ. Color Balance). Όταν αποθηκεύσετε το έγγραφο σας και το ανοίξετε ξανά, το στρώμα Color Balance θα υπάρχει ακόμα. Για να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις του Color balance, κάντε διπλό κλικ επάνω του. Για να αναιρέσετε την ενέργεια, σύρετε το στρώμα Color Balance στα απορρίμματα.

 

Πώς να έχετε προβολή σε ακριβή κλίμακα

Αν θέλετε να δείτε το έγγραφο σας σε συγκεκριμένο ποσοστό ζουμ, μπορείτε να φωτίσετε το πεδίο προβολής (βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του εγγράφου), να πληκτρολογήσετε το ακριβές ποσοστό και κατόπιν να πατήσετε το πλήκτρο Enter.

 

Επιλέξτε ότι βλέπετε

Όταν έχετε πολλά αντικείμενα σε διαφορετικά layers στην επιφάνεια εργασίας σας (πχ πολλά αστεράκια) είναι λίγο σπαστικό να προσπαθείτε να μαντέψετε από την θέση του κάθε αντικειμένου σε ποιο layer είναι, για να το επιλέξετε κ να μπορέσετε να το μετακινήσετε... Απλούστατα, με επιλεγμένο το move tool, πάνω αριστερά στις ιδιότητές του checkάρετε το Auto select layer ώστε με κλικ στην επιφάνεια εργασίας να επιλέγεται αυτόματα το layer με τα αντικείμενα που θέλουμε.

 

Επιλογή ενός μόνο γράμματος από μια λέξη

Χρησιμοποιούμε πολλές φορές τη συντόμευση Command-κλικ (PC: Ctrl-κλικ) στο όνομα του στρώματος για να δημιουργήσουμε επιλογή γύρω από το κείμενο του. Με τον τρόπο αυτό επιλέγεται ολόκληρο το κείμενο. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να επιλέξετε μόνο ένα ή δύο γράμματα; Θα πρέπει πρώτα να ψηφιοποιήσετε την εικόνα σας πηγαίνοντας στο μενού Layer, επιλέγοντας Rasterize και κατόπιν Type.

Προσοχή, μη μπείτε στον πειρασμό να επιλέξετε το γράμμα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Magic Wand, γιατί θα αφήσετε εκτός επιλογής μερικά εικονοστοιχεία κοντά στις ακμές του γράμματος.

Η σωστή τεχνική είναι η εξής:

Σχεδιάστε μια πολύ χαλαρή επιλογή γύρω από το γράμμα ή τα γράμματα που θέλετε να επιλέξετε (μην αγγίξετε τις ακμές τους, επιλέξτε έξω από αυτές). Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command (PC: πλήκτρο Ctrl) και πατήστε ένα από τα πλήκτρα με τα βέλη του πληκτρολογίου. Το γράμμα σας θα επιλεγεί αυτόματα χωρίς να αφήσει εκτός επιλογής ούτε ένα εικονοστοιχείο, οπότε μπορείτε τώρα να το χρωματίσετε, να το μετακινήσετε ή να το κάνετε ό,τι άλλο θέλετε.

 

Εκτύπωση κείμενου από το Photoshop

Πολλοί ρωτούν γιατί υπάρχουν τα εφε κείμενου αφού δεν μπορεί να εκτυπωθεί κείμενο από το Photoshop. Πάντα ρωτάω: "Ποιος σας το είπε αυτό;" και συνήθως απαντούν "Κάποιος απ' το γραφείο".

Κανόνας #1: Μην ακούτε αυτούς που λένε "Δεν μπορείς".

Κανόνας #2: Μην ακούτε κανέναν από το γραφείο σας.

Το κείμενο του Photoshop μπορεί άνετα να εκτυπωθεί, αρκεί να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

(1) Αν πρόκειται να ψηφιοποιήσετε το κείμενο σας, εκτυπώστε το με ανάλυση 200 ppί τουλάχιστον.

(2) βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ψηφιοποιημένους χαρακτήρες μικρού μεγέθους αν πρόκειται να τους εκτυπώσετε. Στις 12 στιμές, το ψηφοποιημένο κείμενο είναι πολύ μικρό, ενώ δεν γίνεται συζήτηση για ακόμα μικρότερα μεγέθη. Στους χαρακτήρες 72 στιγμών και πάνω, τα αποτελέσματα είναι τέλεια!

(3) Αν πρόκειται να εκτυπώσετε μια εικόνα (με κείμενο) απευθείας από το Photoshop (ή πρόκειται να την αποθηκεύσετε σε μορφή PDF για να την εκτυπώσετε αργότερα), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρακτήρες μικρού μεγέθους στο κείμενο σας αν τους αφήσετε σε διανυσματική (vector) μορφή.

Αυτό γίνεται αν απλά ΔΕΝ τους ψηφιοποιήσετε.

 

Επαναφορά των τελευταίων σας ρυθμίσεων

Αν εργάζεστε σε ένα έργο του Photoshop και εφαρμόσετε Levels ή Curves κτλ. και κάνετε κλικ στο οκ, όταν ανοίξετε ξανά το πλαίσιο διαλόγου αρχίζετε και πάλι από το μηδέν. Για παράδειγμα, αν εφαρμόσετε μια προσαρμοσμένη καμπύλη, κάνετε κλικ στο οκ και μεταβείτε ξανά στο πλαίσιο διαλόγου Curves, θα δείτε ότι είναι επιλεγμένη η προεπιλεγμένη ευθεία. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να επαναφέρετε τις τελευταίες ρυθμίσεις που κάνατε σε ένα πλαίσιο διαλόγου απλά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (PC: πλήκτρο Alt) όταν χρησιμοποιείτε τη συντόμευση πληκτρολογίου. Για παράδειγμα, για να εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Curves με επιλεγμένη την τελευταία καμπύλη που εφαρμόσατε, πατήστε Option-Command-M (PC: Alt-Control-M) αντί για απλά Command-M (PC: Ctrl-M), που είναι η κανονική συντόμευση πληκτρολογίου.

 

Σχεδίαση ευθειών

Αν έχετε πρόβλημα στη σχεδίαση ευθειών με τα εργαλεία του Photoshop, να ένα μικρό τρυκ που θα σας βοηθήσει. Αντί να σέρνετε το εργαλείο, απλά κάντε κλικ μία φορά στο σημείο όπου θέλετε να αρχίσετε και κατόπιν μετακινηθείτε στο σημείο όπου θέλετε να τελειώνει η ευθεία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift, κάντε κλικ και το Photoshop θα σχεδιάσει αυτόματα μια ευθεία γραμμή μεταξύ των δύο σημείων.

 

Πώς να κάνετε ευδιάκριτα τα μικρά γράμματα των εικόνων για το Web

ονομάζεται "Sharp" και είναι διαθέσιμο από το μενού Anti-aliasing της γραμμής επιλογών, όταν έχετε επιλεγμένο το εργαλείο Type.

 

Επαναφορά στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Photoshop

Θα θέλατε να επαναφέρετε το Photoshop στις αρχικές του ρυθμίσεις αυτές που είχε αμέσως μετά την εγκατάσταση του; Μπορείτε να το κάνετε εύκολα κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα Shift-Option-Control (PC: Shift-Alt-Control) καθώς ανοίγετε το Photoshop. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου που θα σας ρωτήσει αν θέλετε να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Photoshop.

 

Θέλετε να αυξήσετε το μέγεθος του καμβά;

Ενεργοποιήστε το πεδίο Relative

θέλετε να αποφύγετε τους υπολογισμούς όταν είστε στο πλαίσιο διαλόγου Canvas Size για να μεγαλώσετε το χώρο της εικόνας σας; Απλά ενεργοποιήστε το πλαίσιο Relative και πληκτρολογήστε πόσο χώρο θέλετε να προσθέσετε, αντί να υπολογίζετε το χώρο ξεχωριστά για κάθε διάσταση.

 

Γιατί είναι σημαντικό το feathering

Η επιλογή Feathering επηρεάζει τις ακμές της επιλογή σας και ο κυριότερος λόγος χρήσης της είναι για να απαλύνει τη μετάβαση μεταξύ της επιλογή σας και της περιοχής που την περικλείει. Χωρίς την επιλογή αυτή, θα υπήρχε ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ της επιλογής σας και του φόντου.

Η τεχνική αυτή χρήσιμοποιείται ευρέως στην επεξεργασία φωτογραφίας όπου πρέπει να εξομαλυνθούν οι μεταπτώσεις σε περιοχές που έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί ή για να εξαφανιστούν ελαττώματα ή ανεπιθύμητα αντικείμενα στις φωτογραφίες.

 

Link to comment
Share on other sites

Φόρτωση επιλογών

ζητάω πολλές φορές να δημιουργήσετε επιλογή γύρω από τα περιεχόμενα ενός στρώματος κάνοντας Command-κλικ (PC: Ctrl-κλικ) στο όνομα του στρώματος στην παλέτα Layers. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για να φορτώσετε κανάλια άλφα ως επιλογή. Απλά μεταβείτε στην παλέτα Channels και κάντε Command-κλικ (PC: Ctri-κλικ) σ' ένα κανάλι για να το φορτώσετε αμέσως ως επιλογή. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να πατήσετε Option-Command-4 (PC: Alt-Control-4) για να φορτώσετε το πρώτο κανάλι άλφα. Αν έχετε αποθηκεύσει και άλλα κανάλια άλφα, μπορείτε να πατήσετε 5, 6 κτλ.

 

Γιατί εκτελούμε το φίλτρο Lighting Effects στο στρώμα Background

συχνά εφαρμόζουμε το φίλτρο Lighting Effects στο στρώμα Background αντί σε ένα νέο κενό στρώμα. Αν δοκιμάσετε να εφαρμόσετε το φίλτρο Lighting Effects σε ένα κενό στρώμα, θα πάρετε ένα μήνυμα λάθους που σας λέει ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εντολή επειδή η επιλεγμένη περιοχή είναι άδεια ("Could not complete the Lighting Effects command because the selected area is empty"). Έτσι είναι, ένα νέο στρώμα είναι απλά ένα άδειο, διαφανές στρώμα. Ωστόσο, το στρώμα Background είναι γεμισμένο με άσπρο χρώμα, οπότε μπορείτε να εφαρμόσετε εκεί το φίλτρο. Να γιατί εκτελούμε το φίλτρο στο στρώμα Background, φορτώνουμε την αρχική μας επιλογή και κατόπιν την τοποθετούμε στο δικό της στρώμα.

 

Επιλογές ακριβείας

Αν γνωρίζετε εκ των προτέρων το ακριβές μέγεθος μιας επιλογής που θέλετε να κάνετε, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να πραγματοποιήσετε εύκολα αυτήν την επιλογή. Ο γρηγορότερος και απλούστερος είναι να επιλέξετε το εργαλείο RedaagyJar Marquee, να ανοίξετε την παλέτα Info (συντόμευση: πατήστε F8) και καθώς σέρνετε την επιλογή σας, να κοιτάτε στην κάτω δεξιά γωνία της παλέτας Info όπου εμφανίζεται η ένδειξη του πλάτους (W, από τη λέξη Width) και η ένδειξη του ύψους (Η, από τη λέξη Height) της επιλογής σας. Καθώς σέρνετε, θα βλέπετε (σε πραγματικό χρόνο) το μέγεθος της επιλογής σας να εμφανίζεται στη μονάδα μέτρησης που είναι επιλεγμένη (ίντσες, εικονοστοιχεία ή ότι άλλο έχετε επιλέξει).

 

Επιλογές ακριβείας, δεύτερη μέθοδος

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε μια επιλογή συγκεκριμένου μεγέθους είναι να κάνετε κλικ στο εργαλείο Rectangular Marquee και να αλλάξετε το στυλ από το αναδυόμενο μενού Style της γραμμής επιλογών. Εξ ορισμού είναι επιλεγμένο Normal, αλλά αν επιλέξετε Fixed Size, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το επιθυμητό μέγεθος στα πεδία Width και Height που βρίσκονται στα δεξιά του αναδυόμενου μενού της γραμμής επιλογών.

Τώρα, όταν κάνετε κλικ με το εργαλείο Rectangular Marquee σε κάποιο σημείο της εικόνας, θα εμφανιστεί μια επιλογή με το προκαθορισμένο μέγεθος.

 

 

Θέλετε να καμπυλώσετε το επάνω ή το κάτω μέρος μιας εικόνας;

Περιστρέψτε την πρώτα.

Αν θέλετε να καμπυλώσετε το επάνω ή το κάτω μέρος ενός αντικειμένου (ή ψηφιοποιημένου κειμένου), να ένας γρήγορος τρόπος. Αρχίστε χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Free Transform και περιστρέψτε την εικόνα κατά 90° CCW. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο Shear (βρίσκεται στο μενού Filter, υπομενού Distort) για να καμπυλώσετε το αντικείμενο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Φυσικά, αφού εκτελέσετε το φίλτρο, θα πρέπει να περιστρέψετε ξανά την εικόνα κατά 90° CW για να εμφανίζεται σε όρθια θέση.

 

Δημιουργία νέου εγγράφου με τις παραμέτρους του τρέχοντος εγγράφου

Αν κάνετε συχνά κολάζ εικόνων, η συμβουλή αυτή θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο ιδίου μεγέθους, ανάλυσης και χρωματικού προτύπου με το τρέχον έγγραφο, μεταβείτε στο μενού File και επιλέξτε New.

'Οταν ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου New, μεταβείτε στο μενού Window και επιλέξτε Documents. Θα δείτε μια λίστα με όλα τα ανοιχτά έγγραφα. Επιλέξτε το έγγραφο που θέλετε και το Photoshop θα συμπληρώσει βάσει αυτού τις τιμές του μεγέθους, της ανάλυσης και του χρωματικού προτύπου στα αντίστοιχα πεδία του πλαισίου διαλόγου New.

Τώρα μένει μόνο να κάνετε κλικ στο ΟΚ.

 

 

Χρήση του φίλτρου Clouds

Το φίλτρο Clouds δημιουργεί ένα τυχαίο μοτίβο από σύννεφα που βασίζεται στο τρέχον χρώμα του πρώτου πλάνου. Τα σύννεφα που δημιουργούνται από το φίλτρο Clouds είναι αρκετά αραιά, οπότε αν θέλετε πυκνότερα σύννεφα επιλέξτε αντί του φίλτρου Clouds το φίλτρο Difference Clouds.

 

Πηγή: http://annaevi.freegr.net/pc_tips.htm

Link to comment
Share on other sites

opws panta pali ta espases xD file posa kses apo photoshop dn legete opws eixe pei kai o maniakmike post machine :D tosa guides mporeis na gineis pr0 apo auta ta guides thx file gia allh mia fora....

Link to comment
Share on other sites

opws panta pali ta espases xD file posa kses apo photoshop dn legete opws eixe pei kai o maniakmike post machine :D tosa guides mporeis na gineis pr0 apo auta ta guides thx file gia allh mia fora....

 

Allo an exw polla sources k allO an kserw polla apo photoshop :D Mn mperdeuomaste...

Dn einai dika m opws mporeis na deis dinw credits... K nai kanw sinexeia new shares.. epeidi

itan dikia m idea gia to section opote dn prepei na apogoiteusw tn maxtor :P

 

To krataw fresko  k ka8arO...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Korean Servers patched to pv 425(main, classic, essence).   NA servers are 418(main, classic, essence), and EU are 388(main) and 418(classic, essence)
  • Welcome to Mass GMB Scraping! Get Massive GMB - Google My Business Data that includes, Business Name, Phone Number, Address, Rating amount, Website, Email (if possible), Social Media and much more! What is Mass Scraping and who does it work? Mass Scraping is a service for anyone who wants to a extract data from GMB in a massive scale. Based on your request, we'll scrape a specific GMB category of the entire of the US cities. For example, we want to scrape 500K unique records of all the restaurant in the US that can be find on Google. We'll scrape from the keyword "restaurant" near "city" "state" "usa". On every search we'll extract all the results that we can get from Google and then will switch the city or state. With this data you could call them to send them your services, do cold emailing, contact them through their website or maybe even through social media! the more creative you are, the better! How much does it cost? Google Maps (GMB) Data 100k records = $120 Google Maps (GMB) Data 500k records = $500 Google Maps (GMB) Data 1M records = $700 Add-on Services: * Extract Email addresses if available from found website URL (even multiple emails per domain) * Extract Google GMB Reviews * Detect FB+GA pixels * Email Validation What are the payment methods? Cryptocurrencies - BTC, ETH, LTC, SOL, BNB, BUSD, USDT How long do orders take to process? It depends on the amount of your order and your add-on services, can take between a day or two for 100K records and a week long for 1M records What's the refund policy? We can guarantee that we will get you the list from GMB based on your keywords preference. Otherwise we will refund you! How can I place an order? Contact us on Telegram!
  • Can u help, i never work with this program?
  • Hello if you are tired of switching servers every week or two. then we are the solution but there is a problem, we don't have a very active community. but this takes time and work and we all have the knowledge and patience, you can come and try. 🔸You cannot buy ingame advantage such as exp bonuses, items, enchants, adenas 🔸We won’t never pay any clan or cp to play our server or give any special advantage. 🔸We won’t never pay any “popular players or Streamer” or give any special advantage.. 🔸We are not kids to promise you that our server will be up forever but what we can assure you is that the server will be open until there is one player left. 🔸We try to be serious in what we do we don't seek donations we don't need your money we do it for a hobby. 💥 Max 2 Windows per HWID. Our features: We use classic Interlude rules, no Kamaels, new races or new gear (maximum S gr like it should be on Interlude). But yes, we are using a new modern client, and we add new content to make your gameplay more varied and interesting. So if you before play only on default Interlude servers it will be not a problem for you. 🆙 https://l2metawars.com/ 🆙 Discord: https://discord.com/invite/4kj46MwnCX
  • In acis L2PcInstance = Player And many other things are just renamed. Just check other similar files and compare what changed.      
 • Topics

×
×
 • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock