Jump to content

[GR] IQ Test - Τεστ Ευφυΐας


vagelis17

Recommended Posts

Μετρήστε τον δείκτη ευφυΐας σας!

Download: Uploaded.to - Rapidshare.com - Megaupload.com

 

-Κλασσικό Test

-Raven Test

-Mensa Test

 

Λίγες πληροφορίες για το τεστ:

 

 

-Κλασσικό Test

 

Το τεστ που παρουσιάζεται εδώ στηρίζεται σε μια δυτικοευρωπαϊκή εργασία κατάλληλα διαμορφωμένη για την ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για ένα τεστ που, αντίθετα από την κλίμακα του Raven, ελέγχει την ευφυία κατά ένα σφαιρικό τρόπο και μπορεί για το λόγο αυτό να παραβληθεί με τα κλασικά I.Q. τεστ.

Συγκεκριμένα, το τεστ αυτό παρουσιάζει μια συσχέτιση της τάξης τουλάχιστον του 0,8 με το Stanford-Binet, το W.A.I.S. και τις άλλες κλασικές δοκιμασίες νοημοσύνης. Το τεστ είναι κατάλληλο για ενήλικες, αλλά μπορούν να δοκιμάσουν και παιδιά μεγαλύτερα των 13 χρόνων.

 

 

-Raven Test

 

Το τεστ που παρουσιάζεται στην ενότητα αυτή κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στις δοκιμασίες ευφυίας, λόγω ορισμένων ιδιομορφιών του.

Το βασικό πλεονέκτημα της "Νοομετρικής Προϊούσης Δυσχερείας Κλίμακας του Raven", όπως ονομάζεται, είναι ότι πρόκειται για ένα τεστ που μπορεί να δοθεί σε άτομα διαφορετικών κοινωνικοπολιτιστικών συστημάτων χωρίς να υπάρχουν σημαντικά σφάλματα κατά τη σύγκριση των αποτελεσμάτων (δηλαδή σφάλματα που να οφείλονται στη διαφορετική επίδραση που ασκούν οι ποικίλες μορφές του πολιτισμού στην εξέλιξη της ευφυίας του ατόμου).

Στον τομέα αυτό, φαίνεται ότι η κλίμακα Raven υπερτερεί πράγματι έναντι των περισσοτέρων I.Q. τεστ. Οι δοκιμασίες αυτές, άλλωστε, μπορούν να δοθούν και σε άτομα αγράμματα, ή ακόμα και σε άτομα που παρουσιάζουν δυσκολίες στην ομιλία ή στην ακοή, αφού πρόκειται για ένα τεστ στο οποίο οι προφορικές οδηγίες περιορίζονται στο ελάχιστο.

Από την άλλη μεριά, οι δοκιμασίες Raven δεν εξετάζουν την ευφυία κατά ένα σφαιρικό τρόπο, αλλά μάλλον ελέγχουν εκλεκτικά ορισμένα μόνο στοιχεία νοημοσύνης.

Τα στοιχεία αυτά είναι κυρίως η αναλυτική ικανότητα του εξεταζομένου, σε συνδυασμό με την αίσθηση της όρασης, την αίσθηση της συμμετρίας, καθώς επίσης και την ικανότητα του ατόμου να συσχετίζει σύμβολα και σχήματα μεταξύ τους.

Ακριβώς επειδή η κλίμακα του Raven δεν είναι ένα κλασικό I.Q. τεστ, είναι δυνατό να παρατηρηθεί σημαντική διαφορά ανάμεσα στα αποτελέσματα που μπορεί να σημειώσει κάποιος στις δύο αυτές περιπτώσεις.

 

 

-Mensa Test

 

Το 1946 ιδρύθηκε στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας η ΜΕΝΣΑ, μια διεθνής κοινωνία ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Εμπνευστές της οργάνωσης ήταν ο δικηγόρος Roland Berrill και ο Dr Lance Ware, που οραματίζονταν την αξιοποίηση της ευφυΐας προς όφελος της ανθρωπότητας άσχετα από φυλετικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή οικονομικές διαφορές.

Η MENΣA είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση και έχει σήμερα 110.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, από τα οποία 40.000 στις ΗΠΑ και 30.000 στην Αγγλία και την Ιρλανδία.

Μεταξύ των μελών της υπήρξαν προσωπικότητες των γραμμάτων και των επιστημών, όπως ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμοφ, ο εφευρέτης του προσωπικού υπολογιστή σερ Κλάιβ Σινκλέρ και ο Ντόναλντ Πίτερσον (CEO), που τη δεκαετία του '80 άλλαξε το πρόσωπο της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αλλά και ανάμεσα στους Έλληνες μέλη έχουν υπάρξει εμπνευσμένα μυαλά, όπως ο φιλόσοφος και πολιτικός διανοητής Κορνήλιος Καστοριάδης, ο μαθηματικός, μουσικός και αρχιτέκτονας Ιάνης Ξενάκης και η διευθύντρια του Μπομπούρ και πρύτανις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Η μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος της MENΣA είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης μεγαλύτερο ή ίσο με 148 της κλίμακας Cattel, κάτι που μπορεί να επιτύχει μόνο το 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ο δείκτης νοημοσύνης μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, τη σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα τεστ που χρησιμοποιεί είναι τα πλέον κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρήση, καθώς εμφανίζουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

α) μπορούν να πραγματοποιηθούν και χωρίς επίβλεψη ή καθοδήγηση

β) είναι σχεδιασμένα για άτομα υψηλής ευφυΐας και δίνουν λεπτότερες διαβαθμίσεις από άλλα τεστ, τα δε προβλήματα προς το τέλος του τεστ συνιστούν πρόκληση για τη σκέψη.

 

iq1u.jpg

Link to comment
Share on other sites

Well... to ekana kai evgala 114 XD

anikw stous anwtero efiias anthrwpous! sas protinw na to dokimasete, an kai merikes erwtiseis den vgazoun noima!

egw evgala 121 sto klassiko

20 sto mensa

kai klasi Ι sto Raven :D

Link to comment
Share on other sites

as to anevasi kapio rs plix plox

 

http://rapidshare.com/files/209153651/IQ-TEST.rar

 

BTW στο Raven εβγαλα Class II (6 λαθη). :P

Tα υπολοιπα θα τα κανω καμια αλλη φορα...

Link to comment
Share on other sites

e den nomizw na leei psemata to test ;D ... kane kai ta alla na doume poso tha vgaleis

na s pw tin ali8ia ligo vargeme :P aplos gia mena ekana to klasiko... ithela na dw tin diafora apo ta website... :)

Kai o 8ios m exei kanei IQ test s mia eperesia otan pige gia doulia... kai evgale 183...

 

na to ena site apo p evgala 163 IQ 83054478.jpg

 

ama dn fenete kala patiste edo...

 

http://img252.imageshack.us/img252/7992/83054478.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kai o 8ios m exei kanei IQ test s mia eperesia otan pige gia doulia... kai evgale 183...

sure... siga min eixe vgalei kai 500!!! ELEOS re trela mas poulas???? 196 exoun oi 6 eksipnoteroi anthrwpoi panw sti gi auti ti stigmi (o enas einai ellinas :D). des edw... video 1 video 2

kai twra pou to ksana skeutomai siga min exeis 163 i 147 esu! ???

Link to comment
Share on other sites

Ανούσιο τόπικ...Πάω και ένα στοίχημα ότι όλοι σας λέτε ψέματα...!

Και για να μην βγω κακός βάλτε μία φωτογραφία για να το δούμε κ εμείς οι άπιστοι!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...