Jump to content

Το Hummer επιστρέφει… ηλεκτρικό και με 1000 ίππους


Advertisements

Recommended Posts

GMC_HUMMER_EV_Quiet_Revolution_Grille.0.jpg.759b55ba7169f1ccc6aed986518fa39e.jpg

Η Hummer ήταν μία μάρκα φορτηγών και SUVs, που ξεκίνησε την εμπορική της σταδιοδρομία στην αγορά το 1992, όταν η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία AM General παρουσίασε την πολιτική έκδοση του HMMWV (High Mobility Military Wheeled Vehicle) που ήταν γνωστό και ως Humvee.  

Το 1998, η General Motors εξαγόρασε την μάρκα από την AM General για να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, αρχικά με το Hummer H1 που βασιζόταν στο στρατιωτικό Hamvee και αργότερα με τα Hummer Η2 και Η3 που βασίζονταν σε μικρότερες πλατφόρμες της General Motors για πολιτικά οχήματα. Σύμφωνα με την Wikipedia, παρότι το HMMWV είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση, η πολιτική έκδοσή του οφείλει την εμφάνισή της στην αγορά λόγω της δημοσιότητας που απέκτησε από την επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου στις αρχές του 1991, καθώς και από τη διαφημιστική εκστρατεία του ηθοποιού και μετέπειτα πολιτικού Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, με αποτέλεσμα να υπάρξει και ζήτηση από τμήμα του αγοραστικού κοινού.  Αν και υπήρξαν επαφές για την πώληση της μάρκας Hummer σε Κινέζικες εταιρείες, και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε η General Motors, η Hummer παρέμεινε στην ιδιοκτησία της, αν και χωρίς την ύπαρξη κάποιου προϊόντος στην αγορά.

Πρόσφατα, η General Motors ανακοίνωσε ότι το Hummer θα επιστρέψει στην αγορά ως «GMC Hummer EV» και θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που θα αποδίδει 1000 ίππους, θα επιδεικνύει ροπή 1600Nm και θα «κάνει» τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα. Η General Motors με την αναβίωση του Hummer θέλει να ανταγωνιστεί το ηλεκτρικό F-150 της Ford και βεβαίως το Cybertruck της Tesla. Το όχημα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Detroit-Hamtramck της GM με ετήσιο στόχο τις 80 χιλιάδες μονάδες και τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ στις 20 Μαΐου.

The Verge

 

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...