Jump to content

Η Apple κλείνει τα γραφεία και καταστήματα της στην Κίνα λόγω κορωνοϊού


Advertisements

Recommended Posts

acastro_180604_1777_apple_wwdc_0003.0.jpg.4e9faf5394f6b1f6fce27a84d884f16b.jpg

Είναι λογικό που η Apple κλείνει τα καταστήματα και τα γραφεία της. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει σκοτώσει πάνω από 300 ανθρώπους στην Κίνα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 14 χιλιάδες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η επιδημία συνιστά έκτακτη ανάγκη διεθνούς ανησυχίας ενώ τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανάγκασαν για πρώτη φορά εδώ και πενήντα χρόνια το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να θέσει ασθενείς σε καραντίνα. Οι περίπου διακόσιοι Αμερικανοί που επέστρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Wuhan, τέθηκαν οικειοθελώς σε καραντίνα για 14 ημέρες σε στρατιωτική βάση της California.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης και απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα σε όλους τους αλλοδαπούς που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Κίνα ενώ υποχρέωσε προσωρινά πολλές εταιρείες να σταματήσουν τις πτήσεις προς την Κίνα.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστό κατά πόσο τα Κινέζικα εργοστάσια που κατασκευάζονται οι συσκευές της Apple όπως τα iPhone θα επηρεαστούν από την επιδημία. Η Foxconn δήλωσε ότι δεν αναμένεται να επηρεαστεί η παραγωγή. Η Nintendo πάντως, που κατασκευάζει τις κονσόλες της στην Κίνα, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός έχει ήδη επηρεάσει την παραγωγή της κονσόλας Nintendo Switch.

apple_store_china_image.jpg.1bd7bbe1c65ed1c27e643128c2273907.jpg

The Verge

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...