Jump to content

Το Samsung Galaxy S20 ίσως έχει παρόμοια λειτουργία με αυτή του AirDrop στο iPhone


Advertisements

Recommended Posts

Q4EuXJLDdx9VtCMXj6Ee27-970-80.jpg.28d0845f82d59219b457ff2045188b60.jpg.b6154691250d9174b575d22e655d5ceb.jpg

Το βασικό χαρακτηριστικό του Quick Share θα είναι το γεγονός πως θα λειτουργεί μόνο ανάμεσα σε Galaxy smartphones. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό αφού τόσο η Realme και η Huawei έχουν αναπτύξει εφαρμογές ανταλλαγής αρχείων μόνο για τις δικές τους συσκευές. Αν και η Samsung είχε το S Beam το οποίο λειτουργούσε μέσω NFC, δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν το Quick Share θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Τα νέα σχετικά με αυτή τη λειτουργία έρχονται από τον Max Weinbach και το XDA Developers, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το αρχείο εγκατάστασης του Quick Share και μέσα από αυτό να ανακαλύψουν τον περιορισμό που ισχύει μόνο για Galaxy smartphones. Βέβαια, δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ τηλεφώνων με το XDA να ισχυρίζεται πως η εφαρμογή δεν προορίζονταν για τις δικές τους συσκευές.

Το Quick Share αναμένεται να λειτουργήσει όπως το AirDrop. Όταν κάποιος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με smartphone που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία, θα εμφανίζεται ως επιλογή προορισμού καθώς προσπαθείς να στείλεις μία φωτογραφία, ένα βίντεο ή ένα αρχείο. Όπως στο AirDrop, θα μπορείς να δώσεις πρόσβαση μόνο στις επαφές σου.

Θα έλεγε κανείς ότι η Samsung προσπαθεί να αντιγράψει την Apple, αλλά το Quick Share φαίνεται πως έχει και κάποιες λειτουργίες Cloud. Σύμφωνα με το XDA, ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάσει αρχεία στο Samsung Cloud, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν stream μέσω συσκευών που υποστηρίζουν το Smart Things της Samsung αλλά και να κατέβουν στη συμβατή Galaxy συσκευή. Βέβαια δεν θα μπορεί κάποιος να ανεβάσει μεγάλα βίντεο παρά μόνο αρχεία με μέγιστο μέγεθος 1GB και συνολικό περιορισμό upload 2GB ημερησίως.

Σύμφωνα με το XDA Developers, το Quick Share θα γίνει διαθέσιμο ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S20 Plus. Αν και δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τη βασική έκδοση του S20, η λειτουργία αυτή ενδεχομένως να γίνει διαθέσιμη σε συσκευές που θα διαθέτουν το περιβάλλον χρήσης One UI 2.1 της Samsung, και έπειτα να έρθει και στα παλαιότερα μοντέλα μέσω ενημέρωσης λογισμικού.

Techradar

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...