Jump to content

Η Γερμανία δεν πρόλαβε να αναβαθμίσει τους Windows 7 υπολογιστές της


Advertisements

Recommended Posts

Capture.thumb.JPG.432643f81cf5e25ed033dfe34ce6658c.JPG.ffc3b4ce264336665736e73449ebf0ff.JPG

Τον προηγούμενο χειμώνα η Microsoft ανακοίνωσε πως η υποστήριξη για τα Windows 7 θα σταματήσει στις 14 Ιανουαρίου του 2020. Όπως κι έγινε. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η αμερικανική εταιρία δεν θα παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας, ανεξάρτητα από τη σημαντικότητα του patch.

Αν και υπήρχε σχεδόν ένας χρόνος διαθέσιμος για να αναβαθμίσουν οι χρήστες σε Windows 10, η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν κατάφερε να κάνει τη σχετική αναβάθμιση σε όλους τους υπολογιστές. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο έχει τουλάχιστον 33.000 υπολογιστές που διαθέτουν ακόμη Windows 7 και ως εκ τούτου θα χρειαστεί να πληρώσει στη Microsoft περίπου $887,000 για να συνεχίσει να λαμβάνει υποστήριξη αναφορικά με τις ενημερώσεις ασφαλείας.

Η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά αυτή δεν θα είναι φθηνή. Σύμφωνα με το ZDNet, κάθε υπολογιστής θα κοστίζει στην επιχείρηση επιπλέον $50 για τον πρώτο χρόνο με την τιμή να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Τα ποσά εκτοξεύονται όταν μία επιχείρηση, στην προκειμένη το υπουργείο της Γερμανίας, έχει χιλιάδες υπολογιστές.

Τα νέα είναι καλά όμως αναφορικά με τους οικιακούς χρήστες, αφού όσοι έχουν Windows 7 με νόμιμη άδεια, μπορούν ακόμη να αναβαθμίσουν δωρεάν σε Windows 10 χάρη σε ένα "μικρό παραθυράκι" που έχει μείνει ανοικτό, μέσα από το εργαλείο Media Creation της Microsoft. 

Engadget

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...