Jump to content

Reuters: Η Apple ακύρωσε σχέδια πλήρους κρυπτογράφησης των iCloud backup μετά από αντιρρήσεις του FBI


Advertisements

Recommended Posts

apple.jpg.58a95e63155f6e8d2efdb3409abe5180.jpg

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με το δημοσίευμα έγινε μετά από την ιδιωτική ενημέρωση που παρείχε η ίδια η Apple στο FBI για τις κινήσεις που σχεδίαζε.

Σύμφωνα με τις έξι πηγές που επικαλείται το Reuters, η αλλαγή στην πολιτική της Apple συνέβη πριν 2 χρόνια και δεν έγινε γνωστή μέχρι σήμερα στοιχείο το οποίο δείχνει σύμφωνα με το δημοσίευμα το πόσο διατεθειμένη ήταν η Apple να βοηθήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχε επιδείξει μια άκαμπτη στάση θέτοντας το προσωπικό απόρρητο κάθε χρήστη των συσκευών της και την ιδιωτικότητά του, ως την απόλυτη προτεραιότητα. Είχε προηγηθεί η ευθεία σύγκρουση με το FBI μετά από την άρνησή της εταιρείας να δημιουργήσει μέθοδο που θα επέτρεπε το ξεκλείδωμα των iPhone, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο στην περίπτωση του τρομοκράτη Syed Farook και των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο San Bernadin τον Δεκέμβριο του 2015. Στη συνέχεια, το FBI κατάφερε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής χωρίς τη βοήθεια της Apple, με την υπόθεση να λήγει εκεί.

Η μακροχρόνια σύγκρουση μεταξύ ερευνητών που ανησυχούν για την ασφάλεια των πολιτών και της επιθυμίας των εταιρειών τεχνολογίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, είχε νέα εξέλιξη όταν την περασμένη εβδομάδα η Apple κλήθηκε να ξεκλειδώσει δύο iPhone που χρησιμοποιήθηκαν από αξιωματούχο της Σαουδικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος σκότωσε τρεις Αμερικανούς στη ναυτική βάση του Pensacola τον περασμένο μήνα. Για την υπόθεση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατηγόρησε την Apple ότι αρνήθηκε να ξεκλειδώσει τα iPhone «που χρησιμοποιούν δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και άλλα εγκληματικά στοιχεία». Από την πλευρά της η Apple, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι δεν παρείχε στη συγκεκριμένη υπόθεση κάποια «ουσιαστική βοήθεια» αφού έδωσε στις αρχές προς εξέταση τα iCloud backups των συσκευών. Παρασκηνιακά, η εταιρεία σύμφωνα με το Reuters έχει προσφέρει ευρύτερη βοήθεια στο FBI η οποία δεν σχετίζεται άμεσα με κάποια συγκεκριμένη έρευνα. Επίσημα πάντως, Apple και FBI αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις για το θέμα, 

Μία από τις έξι πηγές του Reuters ανέφερε στο Reuters ότι η ακύρωση της πλήρους κρυπτογράφησης των iCloud backup από την Apple έγινε «για τους λόγους που μπορείτε να φανταστείτε», με την εταιρεία να μη θέλει να να διακινδυνεύσει να κατηγορηθεί από την κοινή γνώμη για «προστασία εγκληματιών». Δύο πρώην αξιωματούχοι του FBI, οι οποίοι όμως δεν ήταν παρόντες στις συνομιλίες με την Apple, δήλωσαν στο Reuters ότι τα επιχειρήματα του FBI να ήταν ενδεχομένως εκείνα που έπεισαν την Apple ενώ ένας πρώην εργαζόμενος της εταιρείας ανέφερε ότι το όλο σχέδιο κρυπτογράφησης μπορεί να μην προχώρησε με το φόβο ότι περισσότεροι χρήστες θα έχαναν την πρόβαση στα δεδομένα τους.

Reuters

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...