Jump to content

Ιπτάμενα ταξί έρχονται το 2023 από την Uber και τη Hyundai


Advertisements

Recommended Posts

DSC03196.JPG.5722fbe022a0fa83180e707aba570db9.JPG

Η Uber και η Hyundai παρουσίασαν ένα πρωτότυπο σχέδιο ιπτάμενου ταξί, όπου σύμφωνα με τα σχέδιά τους θέλουν να το φέρουν σε κυκλοφορία έως και το 2023. Με τους δρόμους των μεγαλουπόλεων να γεμίζει όλο και πιο ασφυκτικά, οι δύο εταιρίες θέλουν να δώσουν τέλος στο πρόβλημα της κίνησης.

Το ηλεκτρικό αεροπλάνο ονομάζεται Uberdai και θα μεταφέρει τον πιλότο αλλά και τρεις επιβάτες σε αποστάσεις έως και 96 χιλιόμετρα και με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 290 km/h. Αν και για την ώρα το project περιλαμβάνει ανθρώπινα χέρια για την πλοήγηση, μελλοντικά αναφέρουν πως τα ιπτάμενα ταξί θα καθοδηγούνται από αυτόματο πιλότο.

Η αγορά των ιπτάμενων ταξί φαίνεται πως θα αναπτυχθεί γρηγορότερα απ’ ότι θα υπολόγιζε κανείς. Πέρυσι, η Boeing ξεκίνησε τις δοκιμές του δικού της αεροσκάφους, Boeing NeXt, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες σε αποστάσεις έως και 80 χιλιομέτρων ενώ μία άλλη εταιρία η Bell Helicopter είχε παρουσιάσει το Bell Nexus, με το οποίο όπως αναφέρει σκοπεύουν να αλλάξουν εντελώς τις υπηρεσίες αερομεταφορών.

Η βασική διαφορά του ιπτάμενου ταξί της Hyundai είναι ότι συνεργάζεται με την Uber, συνώνυμο πλέον brand με τις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης. Μία εταιρία η οποία ενδεχομένως να έχει τις υποδομές να υποστηρίξει μεταφορές αέρος παράλληλα με τα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ελικόπτερα αλλά ακόμη και υποβρύχια.

DSC03190.JPG.68269c4d1fe756fe4d666499149eebbd.JPG

Η Uber εδώ και αρκετό καιρό επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της υπηρεσίες αερομεταφορών. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο αυτόνομο αεροσκάφος, το Uber Elevate, όπου θα μπει σε κυκλοφορία στο τέλος του 2029. Όσο αφορά όμως τη συνεργασία με τη Hyundai, η Uber στοχεύει για το 2023 με τις μεταφορές αέρος να ξεκινούν σε Ντάλλας, Λας Βέγκας και Μελβούρνη.

 

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...