Jump to content

Με ετήσια έσοδα ρεκόρ έκλεισε τη χρονιά η Huawei παρά τους Αμερικανικούς περιορισμούς


Maxtor

Recommended Posts

GettyImages-1081638974.jpg.8203739fe8b07

Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Eric Xu (τα πρόσωπα εναλλάσσονται στη διοίκηση της εταιρείας) στην ευχετήρια επιστολή του για τη νέα χρονιά στους υπαλλήλους της εταιρείας έγραψε ότι τα έσοδα ξεπέρασαν τα 850 δισεκατομμύρια yuan φέτος (122 δισεκατομμύρια δολάρια), έσοδα που αποτελούν ρεκόρ για τον Κινέζικο όμιλο, και που παρουσιάζονται κατά 18% αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Eric Xu ανέφερε επίσης ότι η Huawei είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, και πως οι αποστολές της εταιρείας, που είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, ξεπέρασαν τις 240 εκατομμύρια συσκευές (πέρυσι οι αποστολές έφτασαν τις 206 εκατομμύρια). «Τα στοιχεία είναι χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις μας», έγραψε, «παρόλα αυτά η επιχείρηση στέκεται ακέραιη και στεκόμαστε ισχυροί απέναντι στις αντιξοότητες». Αναγνώρισε ότι η Huawei βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «στρατηγική και μακροπρόθεσμη» εκστρατεία από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν η εκστρατεία εναντίον της επιμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα δημιουργήσει ένα ακόμα πιο «δύσκολο» περιβάλλον για την 32χρονη επιχείρηση για να «επιβιώσει και να αναπτυχθεί» ανέφερε στην επιστολή του. Μάλιστα, η «επιβίωση» θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας του το 2020 σύμφωνα με τον Eric Xu.

Η εταιρεία όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στην πώληση των smartphones της σε αγορές εκτός της Κινεζικής –καθώς στο λογισμικό δεν περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές της Google- όσο και στην πώληση εξοπλισμού 5G για τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Παρόλα αυτά, η Κινέζικη εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει μία σημαντική «νίκη» στην Ινδία, καθώς η Ινδική κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις του Υπουργού Εμπορίου της Αμερικανικής κυβέρνησης, Wilbur Ross, επέτρεψε στην Huawei να συμμετάσχει σε δοκιμές του φάσματος 5G. «Ευχαριστούμε την Ινδική κυβέρνηση για τη συνεχή πίστη τους στην Huawei» δήλωσε ο Jay Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Ινδίας. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο οι τεχνολογικές καινοτομίες και τα δίκτυα υψηλής ποιότητας θα αποτελέσουν το κλειδί για την αναζωογόνηση της Ινδικής βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών».

TechCrunch

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now


×
×
  • Create New...