Jump to content

Η IBM χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό για να κατασκευάσει μπαταρίες


Maxtor

Recommended Posts

yVA5FFJtGqcgQcviheBYV4-970-80.jpg.5b62ad

Η αμερικανική εταιρία συνεργάστηκε με ένα ερευνητικό τμήμα της Mercedes Benz, την Central Glass η οποία προμηθεύει τον ηλεκτρολύτη της μπαταρίας αλλά και την Sidus, η οποία θα βοηθήσει στην εμπορική ανάπτυξη του νέου σχεδίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της IBM, Jeff Welser, η πρώτη μπαταρία που θα κατασκευαστεί με το νέο σχεδιασμό, θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο έως ότου γίνει διαθέσιμη στη λειτουργική της μορφή.

Σε ανακοίνωση στο επίσημο blog της IBM, ο Young-hye Na, ο διευθυντής των υλικών καινοτομιών για τις μπαταρίες της νέας γενιάς, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η εταιρία διερευνά τη χρήση μη παραδοσιακών υλικών για τις νέες μπαταρίες, λέγοντας:

«Πολλά υλικά μπαταριών συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων όπως το νικέλιο και το κοβάλτιο, ενέχουν μεγάλους περιβαλλοντικούς και ανθρωπιστικούς κινδύνους. Ειδικά το κοβάλτιο το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό διαθέσιμο στην κεντρική Αφρική, περιοχή η οποία μαστίζεται από παράνομες πρακτικές εξόρυξης. Χρησιμοποιώντας τρία νέα και διαφορετικά υλικά, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ότι μπορούν να συνδυαστούν για τη δημιουργία μίας μπαταρίας, η ομάδα της IBM Research έχει ανακαλύψει μία νέα χημεία για το σχεδιασμό μπαταρίας η οποία δεν χρησιμοποιεί βαρέα μετάλλα ή άλλες ουσίες που ενέχουν κινδύνους».

Οι κατασκευαστές μπαταριών για την ώρα προσπαθούν να μειώσουν την ποσότητα του κοβαλτίου που χρησιμοποιούν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου καθώς η ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να οδηγήσει σε έλλειψη των ορυκτών μεταλλευμάτων τα οποία βρίσκονται κυρίως στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Εκτός του ότι η νέου τύπου μπαταρία είναι καλύτερη για το περιβάλλον, η IBM αναφέρει πως η τεχνολογία αυτή είναι σε θέσει να ξεπεράσει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου όσο αφορά το κόστος, το χρόνο φόρτισης αλλά και την ενεργειακή τους απόδοση.

TechRadar

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...