Jump to content

Οι Apple, Amazon και Google θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός κοινού προτύπου "smart home"


Maxtor

Recommended Posts

ADAD.jpg.02302f0be70ad72942f537db3f3fe4a

Όμως τώρα, τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα στην κατηγορία των έξυπνων συσκευών θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να απλοποιήσουν τα πράγματα όσον αφορά στο έξυπνο ή συνδεδεμένο σπίτι. Οι Google, Amazon και Apple –αλλά και άλλες εταιρείες- δημιούργησαν το Connected Home Over IP,  μία νέα ομάδα εργασίας, την διαχείριση της οποίας έχει αναλάβει η Zigbee Alliance, που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου, ανοικτού πρότυπου συνδεσιμότητας για το έξυπνο σπίτι που θα βασίζεται στο Internet Protocol (IP).

Για τους απλούς χρήστες και καταναλωτές, αυτό σημαίνει ότι τα πάντα θα εγκαθίστανται και θα λειτουργούν απλά και εύκολα. Οι developers και οι διάφορες εντωμεταξύ εταιρείες θα επωφεληθούν καθώς το πρότυπο θα εξορθολογήσει και θα απλοποιήσει την ανάπτυξη προϊόντων ενώ παράλληλα θα μειώσει σημαντικά τα κόστη ανάπτυξης (το πρότυπο θα είναι «royalty-free»). Μερικά ακόμη μέλη της Zigbee Alliance είναι εταιρείες όπως οι IKEA, Samsung SmartThings και Signify (Philips).

Η νέα ομάδα εργασίας δεν αποκάλυψε roadmaps ή timelines, ωστόσο δεν θα αργήσουμε να μάθουμε περισσότερα σύντομα για το πρότυπο και τα προϊόντα που θα το χρησιμοποιούν. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την αγορά των έξυπνων συσκευών και των συσκευών IoT.    

ADAD.jpg.374b1749a35ee50208b050360fdd3461.jpgEngadget

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...