Jump to content

Samsung Knox: Η ασφάλεια των δεδομένων σας στη smart εποχή


Maxtor

Recommended Posts

knox_1.png.efe4f031be0c4dd519f8a1874dd63

Τα τελευταία, βλέπετε, έχουν ξεφύγει προ πολλού από τα αθώα μηνύματα και τα άλμπουμ φωτογραφιών, περιλαμβάνοντας πλέον ευαίσθητες προσωπικές, οικονομικές, ακόμα και βιομετρικές πληροφορίες.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αποκτώντας κάποιος πρόσβαση στα κατάλληλα δεδομένα στο smartphone ή το tablet μας, είναι σαν να κρατά στα χέρια του τα κλειδιά όχι μόνο του σπιτιού αλλά ολόκληρης της ζωής μας. Κατά καιρούς αρκετοί ήταν εκείνοι που αποπειράθηκαν να διασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων των χρηστών, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο λόγος ήταν το ότι δεν κατόρθωσαν να παρουσιάσουν λύσεις που να καλύπτουν πλήρως τους χρήστες σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους, έχοντας παράλληλα την ικανότητα να προσαρμόζονται πλήρως σε αυτή. Εδώ λοιπόν είναι που η Samsung έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω με μία εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα σχεδιασμένη βάσει του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους.
Καλωσορίστε το Samsung Knox, την πλατφόρμα που έρχεται να αποτελέσει ένα πρόσθετο και άκρως αξιόπιστο στρώμα ασφαλείας στο Google Android.

Ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων

Τι είναι όμως το Samsung Knox και σε τι διαφέρει από τις άλλες λύσεις προστασίας δεδομένων που διατίθενται στην αγορά;
Το βασικό χαρακτηριστικό του που δεν προσφέρεται από καμία ανταγωνιστική πλατφόρμα, είναι πως ξεκινά από το τσιπ της συσκευής. Είναι δηλαδή ενσωματωμένο σε συσκευές smartphones και tablets της Samsung, αποτελώντας κομμάτι της αρχιτεκτονικής τους και καλύπτοντάς τις πλήρως όπως κι αν τις χρησιμοποιεί ο χρήστης. Η δε προστασία που προσφέρει στα δεδομένα του είναι στρατιωτικού βαθμού, ενώ χάρη στα πολλαπλά στρώματά της, δεν υπάρχει εργασία –όσο σύνθετη κι αν είναι- που να μένει ακάλυπτη.

knox_2.png.74f15e3960936adff43fa890d28448ee.png


Το Samsung Knox δηλώνει παρόν από την εκκίνηση της συσκευής, μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται Knox Verified Boot. Έτσι είναι σε θέση να πιστοποιεί την ακεραιότητα του υλικού κατά τη διαδικασία εκκίνησης, διασφαλίζοντας ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια παράκαμψης. Η κρυπτογράφηση των δεδομένων γίνεται πάντα και με απόλυτη ασφάλεια προκειμένου ακόμα κι αν η συσκευή πέσει σε χέρια τρίτου, εκείνος να μην έχει πρόσβαση στα δεδομένα της. Τα τελευταία μάλιστα αποθηκεύονται σε ασφαλές μέρος το οποίο δεν είναι προσβάσιμο.

Το Samsung Knox επιβλέπει κάθε διεργασία καθώς επίσης και τα δεδομένα στα οποία μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση, επιτρέποντας τη λειτουργία της συσκευής εντός συγκεκριμένου πλαισίου. Λειτουργίες όπως οι Periodic Kernel Measurement και Kernel Protection παρακολουθούν την “καρδιά” του λογισμικού σε πραγματικό χρόνο, φροντίζοντας να μπλοκάρουν τυχόν εναλλακτικές διόδους. Η δε επεξεργασία των ευαίσθητων δεδομένων στον επεξεργαστή γίνεται ξεχωριστά για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

Προστασία 24/7

Όπως προαναφέραμε, το Samsung Knox αποτελεί τμήμα της αρχιτεκτονικής των συσκευών της Samsung. Ως εκ τούτου οι τελευταίες λειτουργούν στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το υλικό τους και το οποίο είναι σχεδιασμένο να μπλοκάρει κάθε απόπειρα αλλοίωσης, ακόμα κι όταν εκείνες είναι απενεργοποιημένες! Τα δεδομένα χρήστη σε μία συσκευή της Samsung είναι θωρακισμένα απέναντι σε κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό συμπεριλαμβανομένου του ransomware και του μη εξουσιοδοτημένου rooting.

Το Samsung Knox εξασφαλίζει πλήρη προστασία όπως κι αν χρησιμοποιεί κανείς τη συσκευή του, καλύπτοντας στο έπακρο τον απαιτητικό επαγγελματία και προσφέροντας λύσεις IT σε εταιρείες και οργανισμούς που επιδιώκουν να προσφέρουν στους mobile χρήστες τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται συσκευές στο mobile οικοσύστημά τους. Knox Configure, Knox Mobile Enrollment, Knox E-FOTA και Knox Manage αποτελούν ορισμένες μόνο από τις λύσεις της Knox Platform for Enterprise η οποία, αξίζει να σημειωθεί, είναι πιστοποιημένη από πλήθος κυβερνητικών οργανισμών ασφαλείας.

knox_3.jpg.8c3c05359d1f2f17c538d05c28173284.jpg

Η ρύθμιση ενός μεγάλου αριθμού συσκευών Samsung εξ αποστάσεως γίνεται πλέον εξαιρετικά εύκολη υπόθεση, κάτι που ισχύει και με την προσαρμογή τους σε συγκεκριμένες ανάγκες. Η χειροκίνητη εγγραφή συσκευών στο EMM ενός οργανισμού ανήκει πλέον στο παρελθόν, ενώ το cloud-based EMM καθιστά δυνατή τη διαχείριση ενός ολόκληρου στόλου συσκευών. Οι ολοκληρωμένες λειτουργίες ασφάλειας και διαχείρισης εταιρικών συσκευών και η εύκολη διαδικασία ελέγχου των εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων σε mobile συσκευές Samsung, τέλος, διασφαλίζουν πως η σύγχρονη επιχείρηση δε θα είναι απλά επαρκώς θωρακισμένη αλλά θα στοχεύει και στη μέγιστη αποδοτικότητα.

Για την προστασία των δεδομένων κατά τη μεταφορά τους, η Knox Platform for Enterprise προσφέρει πολλές και διάφορες λύσεις ασφαλούς δικτύου VPN, όπως VPN ανά εφαρμογή, VPN για εξ ολοκλήρου κάλυψη των αναγκών της συσκευής, on-demand VPN, VPN με συγκεκριμένες δυνατότητες παράκαμψης, VPN με HTTP proxy και VPN chaining. Τα ενσωματωμένα εργαλεία ελέγχου επιτρέπουν σε διαχειριστές να ελέγξουν τον τρόπο λειτουργίας των δικτύων τους σε πραγματικό χρόνο, διορθώνοντας προβλήματα και καλύπτοντας τυχόν κενά ασφαλείας.

Δεν αλλάζει την καθημερινότητα αλλά προσαρμόζεται σε αυτή

Το Samsung Knox δεν εξαντλείται στις λύσεις IT αλλά καλύπτει πλήρως κάθε χρήστη μέσω εφαρμογών όπως οι Samsung Pass, Secure Folder και Samsung Health, ενώ εκείνος συνεχίζει να χρησιμοποιεί χωρίς καμία διαφοροποίηση τη συσκευή του. Η εμπειρία χρήσης smartphones όπως το Galaxy Note10 απογειώνεται, αφού η ευελιξία και η παραγωγικότητα πλαισιώνονται πλέον από απόλυτη ασφάλεια, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να εξερευνήσει χωρίς κανένα άγχος τις λειτουργίες της συσκευής του, εκμεταλλευόμενός την στο έπακρο.

Τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή και απροσπέλαστα από τρίτους, ακόμα κι αν ο χρήστης χάσει το κινητό του χάρη στο Samsung Pass και τις αυστηρές πολιτικές ασφαλείας που υιοθετεί αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της βιομετρικής ταυτοποίησης που γίνεται μέσω υπερηχητικού σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος διαβάζει τα τρισδιάστατα περιγράμματα ενός αποτυπώματος για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το δε Secure Folder προσφέρει δυνατότητα κρυπτογράφησης σε ασφαλές μέρος, προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο προστασίας.

Η πλοήγηση στο διαδίκτυο εγκυμονεί πλέον λιγότερους κινδύνους, αφού το Secure Wi-Fi αναλαμβάνει να θωρακίσει τη συσκευή ακόμα και σε χώρους με δημόσια ασύρματα δίκτυα. Λειτουργίες όπως το Auto Hotspot διασφαλίζουν πως η συσκευή δεν πρόκειται να συνδεθεί στο λάθος hotspot, τη στιγμή που τα Samsung Health και Samsung Browser αναλαμβάνουν τη διαχείριση και την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Όσο για το Warranty Bit, ανιχνεύει τυχόν ανεπίσημο λογισμικό που μπορεί να έχει εγκατασταθεί στο τηλέφωνο.

knox_4.jpg.cb2239173430db00c29c6f1d17fad508.jpg

Για εκείνους που δίνουν βάση στην παραγωγικότητα και αρέσκονται στην εναλλαγή μεταξύ mobile και desktop περιβαλλόντων, το Samsung DeX για PC θα διασφαλίσει πως η εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή που θα δημιουργήσει το Galaxy Note10 δε θα εκθέσει σε καμία περίπτωση τα δεδομένα του χρήστη που βρίσκονται μέσα στη συσκευή σε τρίτους, διατηρώντας τα απόλυτα προστατευμένα για όσο διαρκεί η σύνδεση smartphone και PC.

Με το Samsung Knox, ο κάτοχος του Galaxy Note10 είναι πλέον σε θέση να εξωτερικεύσει αποδοτικότερα τη δημιουργικότητά του, απολαμβάνοντας τις δυνατότητες της συσκευής του, μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητά του και απολαμβάνοντας το αγαπημένο του περιεχόμενο με τον τρόπο που εκείνος θέλει. Τα premium χαρακτηριστικά και η πολυτελής, στιβαρή κατασκευή συναντούν την τέλεια θωράκιση καθώς η υψηλή αισθητική αλληλοσυμπληρώνεται με την απόλυτη ασφάλεια.

Το Samsung Knox ωστόσο δεν αποτελεί προνόμιο μόνο του Galaxy Note10. Την κορυφαία λύση προστασίας στην αγορά των φορητών συσκευών διαθέτει κάθε πρόταση της Samsung σε smartphone, tablet αλλά και wearable. Ανεξαρτήτως του λειτουργικού τους συστήματος (Android, Tizen), τα μοντέλα του οικοσυστήματος της Samsung συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις σειρές Galaxy A, S και Note, τα Galaxy Tab, τα Galaxy Watch και τα Gear έρχονται θωρακισμένα από κάθε είδους απειλή χάρη στη Samsung Knox, την πλατφόρμα που αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο χωρίς όμως να επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Επισκεφθείτε το https://www.samsung.com/gr/security

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • the refering npc is string lenght, so either u edited something badly in html or the size is too big to handle from the client, and propably yan made some customizations to accept bigger size? if also the path is wrong that should be a problem aswell
  • Adapted YanBuffer and everything work fine until i try to talk to the npc. (no errors when building) i get the following: \game\data\scripts\custom\Buffer\Buffer.java java.lang.NullPointerException: Cannot invoke "String.length()" because "html" is null at org.l2jmobius.gameserver.network.serverpackets.AbstractHtmlPacket.setHtml(AbstractHtmlPacket.java:77) at org.l2jmobius.gameserver.network.serverpackets.AbstractHtmlPacket.<init>(AbstractHtmlPacket.java:67) at org.l2jmobius.gameserver.network.serverpackets.NpcHtmlMessage.<init>(NpcHtmlMessage.java:53) at custom.Buffer.Buffer.showAdvancedHtml(Buffer.java:279) at custom.Buffer.Buffer.htmlShowMain(Buffer.java:289) at custom.Buffer.Buffer.executeHtmlCommand(Buffer.java:366) at custom.Buffer.Buffer.executeCommand(Buffer.java:840) at custom.Buffer.Buffer.onFirstTalk(Buffer.java:126) at org.l2jmobius.gameserver.model.quest.Quest.notifyFirstTalk(Quest.java:720) at org.l2jmobius.gameserver.model.quest.Quest.lambda$addFirstTalkId$0(Quest.java:1826) at org.l2jmobius.gameserver.model.events.listeners.ConsumerEventListener.executeEvent(ConsumerEventListener.java:44) at org.l2jmobius.gameserver.model.events.EventDispatcher.notifyToListeners(EventDispatcher.java:289) at org.l2jmobius.gameserver.model.events.EventDispatcher.notifyEventToSingleContainer(EventDispatcher.java:182) at org.l2jmobius.gameserver.model.events.EventDispatcher.lambda$notifyEventAsync$0(EventDispatcher.java:144) at org.l2jmobius.commons.threads.RunnableWrapper.run(RunnableWrapper.java:35) at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1136) at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:635) at java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:833)   and here is the actual code: /* * This file is part of YANModPack: https://github.com/HorridoJoho/YANModPack * Copyright (C) 2015 Christian Buck * * This program is free software: you can redistribute it and/or modify * it under the terms of the GNU General Public License as published by * the Free Software Foundation, either version 3 of the License, or * (at your option) any later version. * * This program is distributed in the hope that it will be useful, * but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of * MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. See the * GNU General Public License for more details. * * You should have received a copy of the GNU General Public License * along with this program. If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>. */ package custom.Buffer; import java.nio.file.Path; import java.nio.file.Paths; import java.util.Collection; import java.util.HashMap; import java.util.List; import java.util.Locale; import java.util.Map; import java.util.Map.Entry; import java.util.concurrent.ConcurrentHashMap; import java.util.logging.Level; import java.util.logging.Logger; import org.l2jmobius.Config; import org.l2jmobius.gameserver.enums.HtmlActionScope; import org.l2jmobius.gameserver.handler.BypassHandler; import org.l2jmobius.gameserver.handler.ItemHandler; import org.l2jmobius.gameserver.handler.VoicedCommandHandler; import org.l2jmobius.gameserver.model.actor.Creature; import org.l2jmobius.gameserver.model.actor.Npc; import org.l2jmobius.gameserver.model.actor.Playable; import org.l2jmobius.gameserver.model.actor.Player; import org.l2jmobius.gameserver.model.skill.BuffInfo; import org.l2jmobius.gameserver.model.zone.ZoneId; import org.l2jmobius.gameserver.network.serverpackets.NpcHtmlMessage; import org.l2jmobius.gameserver.network.serverpackets.ShowBoard; import org.l2jmobius.gameserver.taskmanager.AttackStanceTaskManager; import ai.AbstractNpcAI; import custom.Buffer.util.ItemRequirement; import custom.Buffer.util.htmltmpls.HTMLTemplateParser; import custom.Buffer.util.htmltmpls.HTMLTemplatePlaceholder; import custom.Buffer.util.htmltmpls.funcs.ChildsCountFunc; import custom.Buffer.util.htmltmpls.funcs.ExistsFunc; import custom.Buffer.util.htmltmpls.funcs.ForeachFunc; import custom.Buffer.util.htmltmpls.funcs.IfChildsFunc; import custom.Buffer.util.htmltmpls.funcs.IfFunc; import custom.Buffer.util.htmltmpls.funcs.IncludeFunc; /** * @author HorridoJoho */ public final class Buffer extends AbstractNpcAI { private static final class SingletonHolder { protected static final Buffer INSTANCE = new Buffer(); } private static final int MINUTE_IN_SECONDS = 60; private static final Logger _LOGGER = Logger.getLogger(Buffer.class.getName()); public static final Path SCRIPTS_SUBFOLDER = Paths.get("custom"); public static final Path SCRIPT_TOP_FOLDER = Paths.get("Buffer"); public static final Path SCRIPT_SUBFOLDER = Paths.get(SCRIPTS_SUBFOLDER.toString(), SCRIPT_TOP_FOLDER.toString()); static Buffer getInstance() { return SingletonHolder.INSTANCE; } public static void main(String[] args) { try { BufferData.initInstance(); } catch (Exception ex) { _LOGGER.log(Level.WARNING, "Buffer - Data: Exception while loading npc buffer data, not registering mod!", ex); return; } Buffer instance = getInstance(); for (Entry<Integer, BufferData.BufferNpc> npc : BufferData.getInstance().getBufferNpcs().entrySet()) { instance.addFirstTalkId(npc.getKey()); instance.addStartNpc(npc.getKey()); instance.addTalkId(npc.getKey()); } } private static final ConcurrentHashMap<Integer, Long> _LAST_PLAYABLES_HEAL_TIME = new ConcurrentHashMap<>(); private static final ConcurrentHashMap<Integer, String> _LAST_PLAYER_HTMLS = new ConcurrentHashMap<>(); private static final ConcurrentHashMap<Integer, String> _ACTIVE_PLAYER_BUFFLISTS = new ConcurrentHashMap<>(); Buffer() { // super(-1, SCRIPT_TOP_FOLDER.toString(), SCRIPTS_SUBFOLDER.toString()); super(); BypassHandler.getInstance().registerHandler(BufferNpcBypassHandler.getInstance()); if (BufferData.getInstance().getVoicedBuffer().enabled) { VoicedCommandHandler.getInstance().registerHandler(BufferVoicedCommandHandler.getInstance()); ItemHandler.getInstance().registerHandler(BufferItemHandler.getInstance()); } } // //////////////////////////////////// // AI METHOD OVERRIDES // //////////////////////////////////// @Override public String onFirstTalk(Npc npc, Player player) { executeCommand(player, npc, null); return null; } // /////////////////////////////////// // UTILITY METHODS // /////////////////////////////////// private BufferData.Buffer determineBuffer(Npc npc, Player player) { if (npc == null) { BufferData.VoicedBuffer buffer = BufferData.getInstance().getVoicedBuffer(); if (!buffer.enabled || ((buffer.requiredItem > 0) && (player.getInventory().getItemByItemId(buffer.requiredItem) == null))) { return null; } return buffer; } return BufferData.getInstance().getBufferNpc(npc.getId()); } private String generateAdvancedHtml(Player player, String path, Map<String, HTMLTemplatePlaceholder> placeholders, BufferData.HtmlType dialogType) { return HTMLTemplateParser.fromCache(Path.of("/data/scripts/" + SCRIPT_SUBFOLDER + "/data/html/" + dialogType.toString().toLowerCase(Locale.ENGLISH) + "/" + path).toString(), player, placeholders, IncludeFunc.INSTANCE, IfFunc.INSTANCE, ForeachFunc.INSTANCE, ExistsFunc.INSTANCE, IfChildsFunc.INSTANCE, ChildsCountFunc.INSTANCE); } /** * Copy from {@link NpcHtmlMessage} * @param activeChar the player * @param html the html to check */ private void buildBypassCache(Player activeChar, String html) { if (activeChar == null) { return; } activeChar.clearHtmlActions(HtmlActionScope.NPC_HTML); int len = html.length(); for (int i = 0; i < len; i++) { int start = html.indexOf("\"bypass ", i); int finish = html.indexOf("\"", start + 1); if ((start < 0) || (finish < 0)) { break; } if (html.substring(start + 8, start + 10).equals("-h")) { start += 11; } else { start += 8; } i = finish; int finish2 = html.indexOf("$", start); if ((finish2 < finish) && (finish2 > 0)) { activeChar.addHtmlAction(HtmlActionScope.NPC_HTML, html.substring(start, finish2).trim()); } else { activeChar.addHtmlAction(HtmlActionScope.NPC_HTML, html.substring(start, finish).trim()); } } } /** * Copy from {@link org.l2jmobius.gameserver.communitybbs.Manager.BaseBBSManager}. Modified to allow larger community board htmls. * @param player the player to send to * @param html the html text */ private void sendBBSHtml(Player player, String html) { buildBypassCache(player, html); if (html.length() < 16250) { player.sendPacket(new ShowBoard(html, "101")); player.sendPacket(new ShowBoard(null, "102")); player.sendPacket(new ShowBoard(null, "103")); } else if (html.length() < (16250 * 2)) { player.sendPacket(new ShowBoard(html.substring(0, 16250), "101")); player.sendPacket(new ShowBoard(html.substring(16250), "102")); player.sendPacket(new ShowBoard(null, "103")); } else if (html.length() < (16250 * 3)) { player.sendPacket(new ShowBoard(html.substring(0, 16250), "101")); player.sendPacket(new ShowBoard(html.substring(16250, 16250 * 2), "102")); player.sendPacket(new ShowBoard(html.substring(16250 * 2), "103")); } else { player.sendPacket(new ShowBoard("<html><body><br><center>Error: HTML was too long!</center></body></html>", "101")); player.sendPacket(new ShowBoard(null, "102")); player.sendPacket(new ShowBoard(null, "103")); } } private void fillItemAmountMap(Map<Integer, Long> items, BufferData.Buff buff) { for (Entry<String, ItemRequirement> item : buff.items.entrySet()) { Long amount = items.get(item.getValue().item.getId()); if (amount == null) { amount = 0L; } items.put(item.getValue().item.getId(), amount + item.getValue().amount); } } private void castBuff(Playable playable, BufferData.Buff buff) { buff.skill.applyEffects(playable, playable, true, Config.BUFFER_CUSTOM_BUFF_DURATION * MINUTE_IN_SECONDS); } // ////////////////////////////////// // HTML COMMANDS // ////////////////////////////////// private void showAdvancedHtml(Player player, BufferData.Buffer buffer, Npc npc, String htmlPath, Map<String, HTMLTemplatePlaceholder> placeholders) { placeholders.put(buffer.placeholder.getName(), buffer.placeholder); HTMLTemplatePlaceholder ulistsPlaceholder = BufferData.getInstance().getPlayersUListsPlaceholder(player.getObjectId()); if (ulistsPlaceholder != null) { placeholders.put(ulistsPlaceholder.getName(), ulistsPlaceholder); } String activeUniqueName = _ACTIVE_PLAYER_BUFFLISTS.get(player.getObjectId()); if (activeUniqueName != null) { HTMLTemplatePlaceholder ulistPlaceholder = BufferData.getInstance().getPlayersUListPlaceholder(player.getObjectId(), activeUniqueName); if (ulistPlaceholder != null) { placeholders.put("active_unique", ulistPlaceholder); } } BufferData.HtmlType dialogType = BufferData.getInstance().getHtmlType(); String html = generateAdvancedHtml(player, htmlPath, placeholders, dialogType); switch (dialogType) { case NPC: player.sendPacket(new NpcHtmlMessage(npc == null ? 0 : npc.getObjectId(), html)); break; case COMMUNITY: sendBBSHtml(player, html); break; } } private void htmlShowMain(Player player, BufferData.Buffer buffer, Npc npc) { showAdvancedHtml(player, buffer, npc, "main.html", new HashMap<String, HTMLTemplatePlaceholder>()); } private void htmlShowCategory(Player player, BufferData.Buffer buffer, Npc npc, String categoryIdent) { BufferData.BuffCategory buffCat = buffer.getBuffCat(categoryIdent); if (buffCat == null) { return; } HashMap<String, HTMLTemplatePlaceholder> placeholders = new HashMap<>(); placeholders.put("category", buffCat.placeholder); showAdvancedHtml(player, buffer, npc, "category.html", placeholders); } private void htmlShowBuff(Player player, BufferData.Buffer buffer, Npc npc, String categoryIdent, String buffIdent) { BufferData.BuffCategory buffCat = buffer.getBuffCat(categoryIdent); if (buffCat == null) { return; } BufferData.Buff buff = buffCat.getBuff(buffIdent); if (buff == null) { return; } HashMap<String, HTMLTemplatePlaceholder> placeholders = new HashMap<>(); placeholders.put("category", buffCat.placeholder); placeholders.put("buff", buff.placeholder); showAdvancedHtml(player, buffer, npc, "buff.html", placeholders); } private void htmlShowPreset(Player player, BufferData.Buffer buffer, Npc npc, String presetBufflistIdent) { BufferData.BuffCategory presetBufflist = buffer.getPresetBufflist(presetBufflistIdent); if (presetBufflist == null) { return; } HashMap<String, HTMLTemplatePlaceholder> placeholders = new HashMap<>(); placeholders.put("preset", presetBufflist.placeholder); showAdvancedHtml(player, buffer, npc, "preset.html", placeholders); } private void htmlShowUnique(Player player, BufferData.Buffer buffer, Npc npc, String uniqueName) { HTMLTemplatePlaceholder uniquePlaceholder = BufferData.getInstance().getPlayersUListPlaceholder(player.getObjectId(), uniqueName); if (uniquePlaceholder == null) { // redirect to main html if uniqueName is not valid, will most likely happen when the player deletes a unique bufflist he is currently viewing executeHtmlCommand(player, buffer, npc, "main"); return; } HashMap<String, HTMLTemplatePlaceholder> placeholders = new HashMap<>(); placeholders.put(uniquePlaceholder.getName(), uniquePlaceholder); showAdvancedHtml(player, buffer, npc, "unique.html", placeholders); } private void executeHtmlCommand(Player player, BufferData.Buffer buffer, Npc npc, String command) { _LAST_PLAYER_HTMLS.put(player.getObjectId(), command); if ("main".equals(command)) { htmlShowMain(player, buffer, npc); } else if (command.startsWith("category ")) { htmlShowCategory(player, buffer, npc, command.substring(9)); } else if (command.startsWith("preset ")) { htmlShowPreset(player, buffer, npc, command.substring(7)); } else if (command.startsWith("buff ")) { String[] argsSplit = command.substring(5).split(" ", 2); if (argsSplit.length != 2) { return; } htmlShowBuff(player, buffer, npc, argsSplit[0], argsSplit[1]); } else if (command.startsWith("unique ")) { htmlShowUnique(player, buffer, npc, command.substring(7)); } else { // all other malformed bypasses htmlShowMain(player, buffer, npc); } } // // //////////////////////////////// // ///////////////////////////////////////////// // TARGET COMMANDS // ///////////////////////////////////////////// private void targetBuffBuff(Player player, Playable target, BufferData.Buffer buffer, String categoryIdent, String buffIdent) { BufferData.BuffCategory bCat = buffer.getBuffCat(categoryIdent); if (bCat == null) { return; } BufferData.Buff buff = bCat.getBuff(buffIdent); if (buff == null) { return; } if (!buff.items.isEmpty()) { HashMap<Integer, Long> items = new HashMap<>(); fillItemAmountMap(items, buff); for (Entry<Integer, Long> item : items.entrySet()) { if (player.getInventory().getInventoryItemCount(item.getKey(), 0, true) < item.getValue()) { player.sendMessage("Not enough items!"); return; } } for (Entry<Integer, Long> item : items.entrySet()) { player.destroyItemByItemId("Buffer", item.getKey(), item.getValue(), player, true); } } castBuff(target, buff); } private void targetBuffUnique(Player player, Playable target, BufferData.Buffer buffer, String uniqueName) { List<BufferData.Buff> buffs = BufferData.getInstance().getUniqueBufflist(player.getObjectId(), uniqueName); if (buffs != null) { HashMap<Integer, Long> items = null; for (BufferData.Buff buff : buffs) { if (!buff.items.isEmpty()) { if (items == null) { items = new HashMap<>(); } fillItemAmountMap(items, buff); } } if (items != null) { for (Entry<Integer, Long> item : items.entrySet()) { if (player.getInventory().getInventoryItemCount(item.getKey(), 0, true) < item.getValue()) { player.sendMessage("Not enough items!"); return; } } for (Entry<Integer, Long> item : items.entrySet()) { player.destroyItemByItemId("Buffer", item.getKey(), item.getValue(), player, true); } } for (BufferData.Buff buff : buffs) { castBuff(target, buff); } } } private void targetBuffPreset(Player player, Playable target, BufferData.Buffer buffer, String presetBufflistIdent) { BufferData.BuffCategory presetBufflist = buffer.getPresetBufflist(presetBufflistIdent); if (presetBufflist == null) { return; } Collection<BufferData.Buff> buffs = presetBufflist.buffs.values(); if (buffs != null) { HashMap<Integer, Long> items = null; for (BufferData.Buff buff : buffs) { if (!buff.items.isEmpty()) { if (items == null) { items = new HashMap<>(); } fillItemAmountMap(items, buff); } } if (items != null) { for (Entry<Integer, Long> item : items.entrySet()) { if (player.getInventory().getInventoryItemCount(item.getKey(), 0, true) < item.getValue()) { player.sendMessage("Not enough items!"); return; } } for (Entry<Integer, Long> item : items.entrySet()) { player.destroyItemByItemId("Buffer", item.getKey(), item.getValue(), player, true); } } for (BufferData.Buff buff : buffs) { castBuff(target, buff); } } } private void targetHeal(Player player, Playable target, BufferData.Buffer buffer) { if (!buffer.canHeal) { return; } // prevent heal spamming, process cooldown on heal target Long lastPlayableHealTime = _LAST_PLAYABLES_HEAL_TIME.get(target.getObjectId()); if (lastPlayableHealTime != null) { Long elapsedTime = System.currentTimeMillis() - lastPlayableHealTime; Long healCooldown = BufferData.getInstance().getHealCooldown(); if (elapsedTime < healCooldown) { Long remainingTime = healCooldown - elapsedTime; if (target == player) { player.sendMessage("You can heal yourself again in " + (remainingTime / 1000) + " seconds."); } else { player.sendMessage("You can heal your pet again in " + (remainingTime / 1000) + " seconds."); } return; } } _LAST_PLAYABLES_HEAL_TIME.put(target.getObjectId(), System.currentTimeMillis()); if (player == target) { player.setCurrentCp(player.getMaxCp()); } target.setCurrentHp(target.getMaxHp()); target.setCurrentMp(target.getMaxMp()); target.broadcastStatusUpdate(); } private void targetCancel(Player player, Playable target, BufferData.Buffer buffer) { if (!buffer.canCancel) { return; } target.stopAllEffectsExceptThoseThatLastThroughDeath(); } private void executeTargetCommand(Player player, BufferData.Buffer buffer, String command) { // ///////////////////////////////// // first determine the target Playable target; if (command.startsWith("player ")) { target = player; command = command.substring(7); } else if (command.startsWith("summon ")) { target = player.getPet(); if (target == null) { return; } command = command.substring(7); } else { return; } // ////////////////////////////////////////// // run the choosen action on the target if (command.startsWith("buff ")) { String[] argsSplit = command.substring(5).split(" ", 2); if (argsSplit.length != 2) { return; } targetBuffBuff(player, target, buffer, argsSplit[0], argsSplit[1]); } else if (command.startsWith("unique ")) { targetBuffUnique(player, target, buffer, command.substring(7)); } else if (command.startsWith("preset ")) { targetBuffPreset(player, target, buffer, command.substring(7)); } else if ("heal".equals(command)) { targetHeal(player, target, buffer); } else if ("cancel".equals(command)) { targetCancel(player, target, buffer); } } // // //////////////////////////////// // //////////////////////////////// // UNIQUE COMMANDS // //////////////////////////////// private boolean uniqueCreate(Player player, String uniqueName) { if (!BufferData.getInstance().canHaveMoreBufflists(player)) { player.sendMessage("Maximum number of unique bufflists reached!"); return false; } // only allow alpha numeric names because we use this name on the htmls if (!uniqueName.matches("[A-Za-z0-9]+")) { return false; } return BufferData.getInstance().createUniqueBufflist(player.getObjectId(), uniqueName); } private void uniqueDelete(Player player, String uniqueName) { BufferData.getInstance().deleteUniqueBufflist(player.getObjectId(), uniqueName); // also remove from active bufflist when it's the deleted String activeUniqueName = _ACTIVE_PLAYER_BUFFLISTS.get(player.getObjectId()); if ((activeUniqueName != null) && activeUniqueName.equals(uniqueName)) { _ACTIVE_PLAYER_BUFFLISTS.remove(player.getObjectId()); } } private void uniqueAdd(Player player, BufferData.Buffer buffer, String uniqueName, String categoryIdent, String buffIdent) { BufferData.BuffCategory bCat = buffer.getBuffCat(categoryIdent); if (bCat == null) { return; } BufferData.Buff buff = bCat.getBuff(buffIdent); if (buff == null) { return; } BufferData.getInstance().addToUniqueBufflist(player.getObjectId(), uniqueName, buff); } private void uniqueRemove(Player player, String uniqueName, String buffIdent) { BufferData.Buff buff = BufferData.getInstance().getBuff(buffIdent); if (buff == null) { return; } BufferData.getInstance().removeFromUniqueBufflist(player.getObjectId(), uniqueName, buff); } private void uniqueSelect(Player player, String uniqueName) { if (BufferData.getInstance().hasUniqueBufflist(player.getObjectId(), uniqueName)) { _ACTIVE_PLAYER_BUFFLISTS.put(player.getObjectId(), uniqueName); } } private void uniqueDeselect(Player player) { _ACTIVE_PLAYER_BUFFLISTS.remove(player.getObjectId()); } private void executeUniqueCommand(Player player, BufferData.Buffer buffer, String command) { if (command.startsWith("create ")) { uniqueCreate(player, command.substring(7)); } else if (command.startsWith("create_from_effects ")) { String uniqueName = command.substring(20); if (!uniqueCreate(player, uniqueName)) { return; } final Collection<BuffInfo> buffs = player.getEffectList().getEffects(); for (final BuffInfo effect : buffs) { for (Entry<String, BufferData.BuffCategory> buffCatEntry : buffer.buffCats.entrySet()) { boolean added = false; for (Entry<String, BufferData.Buff> buffEntry : buffCatEntry.getValue().buffs.entrySet()) { final BufferData.Buff buff = buffEntry.getValue(); if (buff.skill.getId() == effect.getSkill().getId()) { uniqueAdd(player, buffer, uniqueName, buffCatEntry.getKey(), buff.ident); added = true; break; } } if (added) { break; } } } } else if (command.startsWith("delete ")) { uniqueDelete(player, command.substring(7)); } else if (command.startsWith("add ")) { String[] argsSplit = command.substring(4).split(" ", 3); if (argsSplit.length != 3) { return; } uniqueAdd(player, buffer, argsSplit[0], argsSplit[1], argsSplit[2]); } else if (command.startsWith("remove ")) { String[] argsSplit = command.substring(7).split(" ", 2); if (argsSplit.length != 2) { return; } uniqueRemove(player, argsSplit[0], argsSplit[1]); } else if (command.startsWith("select ")) { uniqueSelect(player, command.substring(7)); } else if (command.startsWith("deselect")) { uniqueDeselect(player); } } // // //////////////////////////////// private static boolean isInsideAnyZoneOf(Creature character, ZoneId first, ZoneId... more) { if (character.isInsideZone(first)) { return true; } if (more != null) { for (ZoneId zone : more) { if (character.isInsideZone(zone)) { return true; } } } return false; } void executeCommand(Player player, Npc npc, String command) { if (isInsideAnyZoneOf(player, ZoneId.PVP, ZoneId.SIEGE, ZoneId.WATER, ZoneId.JAIL, ZoneId.DANGER_AREA)) { player.sendMessage("The buffer cannot be used here."); return; } else if (player.isOnEvent() || player.isInOlympiadMode()) { player.sendMessage("The buffer cannot be used in events."); return; } else if (player.isInDuel() || (player.getPvpFlag() == 1)) { player.sendMessage("The buffer cannot be used in duells or pvp."); return; } else if (AttackStanceTaskManager.getInstance().hasAttackStanceTask(player)) { player.sendMessage("The buffer cannot be used while in combat."); return; } BufferData.Buffer buffer = determineBuffer(npc, player); if (buffer == null) { // not an authorized npc or npc is null and voiced buffer is disabled return; } if ((command == null) || command.isEmpty()) { command = "html main"; } if (command.startsWith("html ")) { executeHtmlCommand(player, buffer, npc, command.substring(5)); } else { if (command.startsWith("target ")) { executeTargetCommand(player, buffer, command.substring(7)); } else if (command.startsWith("unique ")) { executeUniqueCommand(player, buffer, command.substring(7)); } // display last html again // since somebody could use the chat as a command line(eg.: .buffer target player heal), we check if the player has opened a html before String lastHtmlCommand = _LAST_PLAYER_HTMLS.get(player.getObjectId()); if (lastHtmlCommand != null) { executeHtmlCommand(player, buffer, npc, _LAST_PLAYER_HTMLS.get(player.getObjectId())); } } } }   i searched and saw something about "Html length" that i can rl understand.    I also noticed that it doesnt follow the path correctly. It is:  \scripts\custom\Buffer\data\htmlpc\main.html  and it should be    \scripts\custom\Buffer\data\html\npc\main.html    Thanks.
  • Use L2Editor   Also, documentation: UDN - Two - UnrealEdInterface (unrealengine.com)    
  • hello maxcheaters..i need your help once more with .utx editor..i am trying to edit one .utx file (logo) for html , and i cant whatever i tried...is there anyone who could help me with this? thanks in advance.!
  • Hello first of all welcome to MxC!   In reality there is no path in development. I suggest you start by understanding all the scripts to have a good overview. Then you will need to learn c++...   Also in the forum we have released packs with some improvements so you can practice.   You may find good guys on the forum who will help you get started.     Good luck and welcome.  
 • Topics

×
×
 • Create New...