Jump to content

Δυνατότητα σύνδεσης σε Google υπηρεσίες χωρίς κωδικό για Android χρήστες


Maxtor

Recommended Posts

Google_3.jpg.fe3eb51a9cb178bd9ee3307b837

Αυτό γίνεται εφικτό αρχικά μόνο μέσω του Chrome browser στο Android και θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο για όλα τα smartphones που τρέχουν την έκδοση Android 7 και άνω, αλλά διαθέτουν παράλληλα και σχετική τεχνική δυνατότητα. Σε περίπτωση μη αναγνώρισης για οποιοδήποτε λόγο, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το pattern ή την εισαγωγή Pin για να συνδεθεί στη Google υπηρεσία.

Μπορεί μέχρι σήμερα η Google να έδινε τη δυνατότητα επαλήθευσης χρήστη μέσω αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος για την αγορά εφαρμογών μέσα από το Play Store, όμως είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται για web υπηρεσίες της εταιρείας μέσα από το Chrome browser του Android. Για την ώρα, η λειτουργία είναι ενεργή για την εμφάνιση και επεξεργασία των κωδικών από ιστοσελίδες που έχετε αποθηκεύσει κατά την πλοήγησή σας, και τους οποίους μπορείτε να δείτε στο passwords.google.com. Μελλοντικά, η Google προτίθεται να προσθέσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερες υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένου και υπηρεσιών του Google Cloud.

image.png.3b065cb3945d414d8c2a19fac22f9174.png  image.png.33348883518fbcf4c8be4ff5d85b556d.png

Η κίνηση αυτή της Google έρχεται να ενισχύσει της προσπάθειες της εταιρείας «να καταργήσει τους κωδικούς», χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να θυμούνται περίεργους κωδικούς αλλά κυρίως να χρησιμοποιούν τους ίδιους στις διάφορες ιστοσελίδες που επισκέπτονται. Με το νέο αυτό τρόπο, τα στοιχεία σύνδεσης σε μια υπηρεσία αποθηκεύονται εσωτερικά στη συσκευή και δεν μπορούν να υποκλαπούν αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στους servers της εταιρείας. Για να δοκιμάσετε τη λειτουργία αρκεί να επισκεφθείτε το passwords.google.com και να δοκιμάσετε να εμφανίσετε τον κωδικό ενός αποθηκευμένου λογαριασμού. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί μήνυμα στο οποίο θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή όποιο άλλο τρόπο επιβεβαίωσης έχετε επιλέξει προκειμένου να δείτε τον κωδικό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε Google λογαριασμό ο οποίος να έχει δηλωθεί στις ρυθμίσεις της Android συσκευής σας.

Ο νέος τρόπος σύνδεσης έχει δημιουργηθεί με χρήση των πρωτοκόλλων FIDO2 και WebAuth τα οποία ανήκουν και τα δύο στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού.

TheVerge

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...