Jump to content

DJI Osmo Mobile 3 με μικρότερες διαστάσεις και πολλές λειτουργίες


Maxtor

Recommended Posts

343739496_osmomobile3.jpg.e91278717181ce

Έχοντας επανέλθει δυναμικά στην κατηγορία με την προηγούμενη έκδοση η οποία ξεχώρισε όχι μόνο για τα χαρακτηριστικά της αλλά και για την τιμή της, το Osmo Mobile 3 φέρνει νέες δυνατότητες, με κυριότερο ίσως τις περιορισμένες τους διαστάσεις αφού μπορεί να διπλώσει καταλαμβάνοντας σημαντικά μικρότερο χώρο στην τσάντα σας. Το βάρος του είναι στα 405 γραμμάρια και σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμένο μοχλό, η DJI αναφέρει ότι ο κάτοχος του μπορεί να το χρησιμοποιεί για πολύ ώρα χωρίς πρόβλημα κούρασης. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του προηγούμενου μοντέλου ήταν η καθυστέρηση στη ρύθμισή του smartphone από landscape λειτουργία σε portrait, κάτι που τώρα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε πρώτα το smartphone από τη συσκευή. Ευπρόσδεκτη είναι και η επιστροφή του trigger για την εκτέλεση συγκεκριμένων εντολών που για ανεξήγητο λόγο η DJI είχε αφαιρέσει στο δεύτερο Osmo Mobile, προκαλώντας αρνητικά σχόλια.

large_894e9cd7-c448-4b7d-8ee1-9002ac4b40e2.jpg.9c207476a68b5bf7581e8886a81c9f2a.jpg

Επιπλέον στην κατηγορία του λογισμικού, η DJI προσθέτει λειτουργίες που είδαμε πρόσφατα και στο Ronin SC όπως το ActiveTrack 3.0 για εντοπισμό κινούμενων αντικειμένων ή ατόμων, με το Osmo Mobile 3 να τους ακολουθεί χωρίς να τους χάνει από το κάδρο του smartphone. Ακόμα για πρώτη φορά, ο χρήστης μπορεί μέσω χειρονομιών (gestures) να ενεργοποιήσει τη λήψη φωτογραφίας είτε με την εμπρόσθια (selfie) είτε με την κύρια κάμερα που έχει συνδέσει στο Osmo Mobile 3, κάνοντας εφικτή την απομακρυσμένη λήψη χωρίς να χρειάζεται να κρατάει στα χέρια του τη συσκευή.

Στον λογισμικό η DJI παρέχει αρκετές δυνατότητες όπως τη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών, timelapse, Hyperlapse και πολύ αργού βίντεο, με τις περισσότερες λειτουργίες να είναι προσβάσιμες κάνοντας χρήση του joystick πάνω στο Osmo Mobile 3. Από το Mavic 2 Zoom, βλέπουμε την παρουσία του Dolly Zoom που δημιουργεί το γνωστό κινηματογραφικό εφέ του Χίτσκοκ ενώ δεν λείπει και το Sport Mode για καταγραφή βίντεο περιεχομένου που ξεχωρίζει για την ταχύτητά του. Όλα τα παραπάνω γίνονται μέσα από την εφαρμογή Mimo και όχι το DJI Go app, για επιπλέον εύκολη δημιουργία εντυπωσιακών ταινιών από το βίντεο που έχετε τραβήξει.

Η αυτονομία του υπολογίζεται περίπου στις 15 ώρες, με τη φόρτιση να γίνεται αυτή τη φορά μέσω USB-C θύρας. To Osmo Mobile 3 έρχεται σε ακόμα μικρότερη τιμή από τον προκάτοχό του, στα €109 όμως αυτή τη φορά όσοι επιθυμούν να το παραγγείλουν από την ιστοσελίδα της εταιρείας, θα πρέπει να πληρώσουν και τα μεταφορικά τα οποία προσθέτουν στην τιμή επιπλέον €32. Διαθέσιμο είναι και η έκδοση Combo η οποία περιλαμβάνει θήκη μεταφοράς καθώς και βάση τρίποδο.

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...