Jump to content

Η Volkswagen συνδυάζει το παλιό με το καινούριο στο ηλεκτρικό concept Type 20


Maxtor

Recommended Posts

1.jpg.151c4f89fb410a9a97f05fe1ccc8edf9.j

Η εταιρεία Zelectric στο San Diego «μετατρέπει» τέτοιου είδους οχήματα σε ηλεκτρικά εδώ και χρόνια, ωστόσο το συγκεκριμένο Microbus πηγαίνει τα πράγματα αρκετά μακρύτερα. Το νέο κόνσεπτ της VW εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό powertrain που έχει μπαταρία 10kWh που τροφοδοτεί έναν κινητήρα με 120hp ισχύος και 235Nm ροπής. Η εταιρεία μάλιστα εγκατέστησε και δύο ηλεκτρικά skateboards στο πορτμπαγκάζ του οχήματος που φορτίζουν από το όχημα.

Στο εσωτερικό του Microbus υπάρχει ένα σύστημα «infotainment» με οθόνη αφής πίσω από το τιμόνι, που αντικαθιστά τα αναλογικά όργανα ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει τρισδιάστατο το λογότυπο της VW. Οι πόρτες του οχήματος ανοίγουν με την βοήθεια κάμερας και της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου καθώς ο οδηγός πλησιάζει το όχημα ωστόσο οι μηχανισμοί κλειδώματος και ασφάλισης του οχήματος έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν (τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση). Παρόλα αυτά πολλά μέρη του οχήματος έχουν επανασχεδιαστεί, όπως το τιμόνι ή τα στηρίγματα των καθρεπτών εξωτερικά, προϊόν της συνεργασίας του κατασκευαστή αυτοκινήτων με την Autodesk.

2.thumb.jpg.1b1a53f0de6eeb929b145f1bc22e81be.jpg

Το Volkswagen Type 2, που ανάλογα με τις επιλογές αμαξώματος ήταν γνωστό ως Transporter, Caravelle, Multivan, Kombi, Τ2, T25, Vanagon ή Microbus και ανεπίσημα ως Bus και Camperο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1950. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Microbus της VW βρισκόταν στην παραγωγή μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 στην Βραζιλία.

Το όχημα που παρουσίασε η VW δεν είναι παρά ένα concept, ωστόσο ξέρουμε ότι η εταιρεία θέλει να κυκλοφορήσει το I.D Buzz μέσα στο 2022 και πως έχει γενικότερα βάλει μεγάλους στόχους για το μέλλον.

Engadget

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...