Jump to content

Τα σχολεία ανοίγουν αύριο για να… κλείσουν τη Δευτέρα


Katherine

Recommended Posts

42983008D04EFFECD40D868E160D28E0.jpg

 

Συνεδριάζουν σήμερα οι δάσκαλοι για κινητοποιήσεις - Κλειστά τα ΤΕΙ - Πορείες σήμερα στο κέντρο

 

 

Ανοίγουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία για να «κλείσουν» από τη Δευτέρα, καθώς η ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ αποφάσισε χθες το βράδυ, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 72 ψήφων επί συνόλου 85 παρόντων προέδρων ΕΛΜΕ , δηλαδή με ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 90%. Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν από τη Δευτέρα με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενες απεργιών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «πέρασε» τελικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η «φωνή» του ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ δεν τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων με αυτήν την μορφή.

 

Ερωτηματικά φαίνεται ότι τίθενται σχετικά με τον τρόπο που ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ελήφθησαν με μικρή προσέλευση καθηγητών, ενώ ερωτηματικό είναι η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων : «Και «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις», ακούω τους συνδικαλιστές οι οποίοι σπεύδουν πριν να ανοίξουν τα σχολεία να ανακαλύψουν χιλιάδες κενών. Πώς τα ανακάλυψαν; Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία. Τι αξιοπιστία έχει αυτή η καταγγελία;

 

Δεκαπέντε χιλιάδες αποσπάσεις κάθε χρόνο εκπαιδευτικών, με εκατόν εξήντα μία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τα κενά είναι εκεί. Δεν σας προβληματίζει ότι αυτό το σύστημα δεν εξυπηρετεί την ελληνική οικογένεια, δεν εξυπηρετεί τους μαθητές, δεν εξυπηρετεί την κοινωνία, είναι κοστοβόρο και πρέπει να αλλάξει; Γιατί δεν τολμάμε; Και γιατί όταν τολμάμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, πρέπει να θεωρούμεθα «συντηρητικοί» ή «προοδευτικοί»;».

 

Στο χορό των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι μπαίνουν δάσκαλοι νηπιαγωγοί και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντάται με τη ΔΟΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν από κοινού κινητοποιήσεις, όπως έχει εξαγγελθεί.

 

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ολομέλεια των προέδρων, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.

 

Εντωμεταξύ με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο.

 

Το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο έγινε δεκτό επί της αρχής και ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε: «Ο βασικός στόχος και ο κοινός τόπος όλων είναι η αναβάθμιση του λυκείου και τα προβλήματα τα οποία όλοι συζητάμε και για τα οποία όλοι συμφωνούμε, είναι κοινά και για τους δύο τύπους των σχολείων, δηλαδή και για το Γενικό Λύκειο και για το Επαγγελματικό Λύκειο. Αυτά είναι το εύρος της διδακτέας ύλης, η διάκρισή της από την εξεταστέα, η αναχρονιστική διδακτική μεθοδολογία η οποία δίνει έμφαση στην απομνημόνευση –στην παπαγαλία, δηλαδή στη μηχανιστική εφαρμογή διαδικασιών- η αναποτελεσματική αντιμετώπιση των χαμηλών σχολικών επιδόσεων, αλλά και του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών μάθησης στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες».

 

Η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί πανελλαδική συγκέντρωση σήμερα στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου) στις 18:30, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα συλλαλητήριο στις 18:30 έξω από τη Βουλή πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Ομόνοια

 

Κλειστά είναι σήμερα όλα τα ΤΕΙ της χώρας , με απόφαση των προέδρων των Ιδρυμάτων, οι οποίοι αντιδρούν στην επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων.

 

Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας:

 

Α.Ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού να παραμείνει στα περσινά επίπεδα.

 

Β.Την άμεση έκδοση όλων των εγκυκλίων και αποφάσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση των σχετικών άρθρων στο Νόμο « Για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» περί πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού με χρηματοδότηση από τα ταμειακά υπόλοιπα, ώστε τα ιδρύματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους.

 

Γ. Τη διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου για τη διάθεση των Ταμειακών Υπολοίπων των ΤΕΙ και για την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και όχι μόνο για στοχευόμενες δαπάνες.

 

Δ.Την Ενιαιοποίηση του ωραρίου Καθηγητών των ΤΕΙ με αυτό των Καθηγητών Πανεπιστημίου. Οι Καθηγητές ΤΕΙ ήδη εργάζονται υπερδιπλάσιο χρόνο από αυτόν του θεσμικού τους πλαισίου και περαιτέρω αύξηση του αποτελεί έλλειψη αναγνώρισης στην ανιδιοτελή προσφορά τους

 

 

Source: http://www.protothema.gr/

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε κανει περισσοτερο εξυπνο.

:happyforever: :happyforever: :happyforever: :happyforever: :happyforever: :happyforever: :happyforever: :happyforever: :happyforever:
Link to comment
Share on other sites

giauto paratisa to sxoleio  :troll:

Το παράτησες από το δημοτικό;

 

Γιατί ούτε ορθογραφία δεν ξέρεις. Το παράτησες επειδή είσαι τεμπέλης και στουρνάρι, άλλο αυτό. Πες τώρα πως φταίνε οι καθηγητές, φυσικά. Θα βγουν όλοι οι "μαθητές" και θα λένε πως χάνουν μαθήματα, κι όταν αρχίσουν τις καταλήψεις σε 1-2 μήνες δεν θα τους φταίει τίποτα, και φυσικά όπως πάντα, θα έχουν δίκιο και αιτήματα που στέκουν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...