Jump to content

[GR]Δείτε σε ποια χώρα έγινε υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία και στα δύο φύλα.


MixMasteR

Recommended Posts

Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ενέκρινε την Παρασκευή, κατά πλειοψηφία την πρωτοβουλία, να καλούνται οι γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις. Με αυτό τον τρόπο η Νορβηγία γίνεται...

 

η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα και το πρώτο μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία έκανε τη στρατιωτική θητεία υποχρεωτική και για τα δύο φύλα.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NTB, η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων. Οι πολιτικοί αναμένουν την πρώτη κλήση για κατάταξη και στα δύο φύλα ταυτόχρονα να αρχίσει από το 2015.

 

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα», είπε η υπουργός Άμυνας του Βασιλείου Anne-Grete Strøm-Erichsen, «το γεγονός ότι οι γυναίκες θα είναι πλέον σε θέση να επηρεάσουν άμεσα την ικανότητα άμυνας της χώρας, είναι σημαντική, τόσο για το νορβηγικό στρατό όσο και για τον ίδιο τον εαυτό τους».

 

Η αντικατάσταση της εθελοντικής υποχρέωσης στη στρατιωτική θητεία με την υποχρεωτική αποτελεί ένα βήμα ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών στις υποχρεώσεις του κράτους.

 

Οι γυναίκες σήμερα καλύπτουν περίπου το 10 τοις εκατό των ενόπλων δυνάμεων με εθελοντική κατάταξη, ενώ με το μέτρο μέχρι το 2020 θα καλύπτουν το 20 τοις εκατό.

 

ΠΗΓΗ: tromaktiko

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...