Jump to content

Ο ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ...


Lullaby

Recommended Posts

Ena mikro arthro tis "eleutherotupias" ap' to 2002...

 

"Στις 31 Αυγούστου του 1888 ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δολοφόνησε και ακρωτηρίασε φρικτά τη 45χρονη πόρνη Μαίρη Αν Νίκολς. Η δολοφονία έγινε σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου, κάτω από τη μύτη του αστυφύλακα που περιπολούσε ανά μισάωρο στην περιοχή.

 

Ηταν ο πρώτος φόνος του Αντεροβγάλτη και η αρχή του μύθου για τον μανιακό που κατακρεουργεί πόρνες, αναστατώνοντας τη συντηρητική κοινωνία του Λονδίνου του 19ου αιώνα.

 

Το θρύλο αυτό έρχεται να ανατρέψει βιβλίο-έρευνα που κυκλοφόρησε πρόσφατα και παρουσιάζει τον Αντεροβγάλτη οπαδό του σατανά! Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το τυπικό της μαύρης μαγείας του Τζακ του Αντεροβγάλτη», Αϊβορ Εντουαρντς, πιστεύει πως πίσω από τα εγκλήματα «κρυβόταν» ο Ρόμπερτ Στέφενσον, ένας ιδιόρρυθμος στρατιωτικός χειρουργός, πανέξυπνος και παθιασμένος με τη μαύρη μαγεία, που κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Ρόσλουν Ντόνστον.

 

Οι μακάβριες δολοφονίες, σύμφωνα με τον Εντουαρντς, δεν ήταν αποτέλεσμα σαλεμένου νου αλλά αποκρυφιστικές ενέργειες πιστού οπαδού του σατανά! Ο συγγραφέας στάθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέουν μεταξύ τους τα εγκλήματα του Αντεροβγάλτη, αλλά είτε δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς είτε αγνοήθηκαν ως μη σημαντικά. «Ενας δρόμος ο οποίος δεν εξερευνήθηκε ποτέ από την αστυνομία, προφανώς επειδή τον αγνοούσαν, εθεωρείτο αποκρυφιστική τοποθεσία και εκεί πραγματοποιήθηκε μία από τις τελετουργικές δολοφονίες. Ολες οι δολοφονίες έγιναν σε περιοχές με ιδιαίτερη μυστικιστική σημασία, οι οποίες βρίσκονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Από τα θύματα είχαν αφαιρεθεί η καρδιά, τα νεφρά και τα γεννητικά όργανα, που χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντοτε σε τελετές μαύρης μαγείας», λέει στον «Observer» ο Εντουαρντς, που επί εννέα χρόνια ερευνά τα εγκλήματα.

 

Τα πτώματα ήταν προσεκτικά τοποθετημένα έτσι ώστε να «κοιτούν» το Βορρά, το Νότο, την Ανατολή και τη Δύση. «Ποιες είναι οι πιθανότητες να πρόκειται απλώς για τυχαία διασπορά μέσα στην πόλη, αφού, αν ενώσουμε με ευθείες γραμμές τα σημεία που βρέθηκαν, σχηματίζεται με ακρίβεια ένας σταυρός;», αναρωτιέται ο Εντουαρντς και έκανε κάτι που κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι τώρα: μέτρησε την απόσταση μεταξύ των πτωμάτων και χρησιμοποιώντας πυξίδα ανακάλυψε ότι οι τοποθεσίες όπου έγιναν οι φόνοι σχετίζονταν άρρηκτα η μία με την άλλη. «Ενωσα ξανά τα σημεία και είδα ότι σχηματίζονται δύο ισοσκελή τρίγωνα, ένα ιερό σύμβολο το οποίο, σύμφωνα με αποκρυφιστικές δοξασίες, επινόησε ο Σατανάς για να το χρησιμοποιούν οι πιστοί στις τελετές λατρείας του», αναφέρει.

 

Τέλος, ερεύνησε τη θέση που βρέθηκε το πέμπτο και τελευταίο θύμα, η 25χρονη Μαρί-Τζανέτ Κέλι, και διαπίστωσε ότι όλες οι γυναίκες δολοφονήθηκαν μέσα σε μια ακτίνα περίπου 450 μέτρων. Ενώνοντας με διαφορετικό τρόπο τα σημεία των φόνων, ο Εντουαρντς αποκάλυψε αυτή τη φορά ένα πανάρχαιο ιερό σύμβολο, το Vesica Piscis, που μοιάζει με ψάρι. Η υποψία του συγγραφέα ότι ο Αντεροβγάλτης διέπραττε εγκλήματα για να ικανοποιήσει τον σατανά άρχισε να ενισχύεται σημαντικά.

 

Για να στηρίξει τη μελέτη του ο Εντουαρντς ερεύνησε το βίο του Ρόμπερτ Στέφενσον. Τα στοιχεία που ανακάλυψε ήταν συγκλονιστικά:

 

«Οι πρακτικές ακρωτηριασμού που ακολούθησε ο Αντεροβγάλτης ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες την εποχή εκείνη στη Δυτική Ακτή της Αφρικής. Ο Στέφενσον ταξίδεψε στην Αφρική, επιδιώκοντας να αποκτήσει επαρκείς γνώσεις αποκρυφισμού. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να συγγράψει και να δημοσιεύσει βιβλία με αυτό το αντικείμενο! Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του δολοφόνησε τουλάχιστον δύο άτομα», λέει ο Εντουαρντς και αναφέρει ότι ο Στέφενσον είχε συλληφθεί δύο φορές και για τα εγκλήματα του Αντεροβγάλτη που έγιναν στην Αγγλία, αλλά τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος.

 

Η ζωή του Στέφενσον δεν έκρυβε όμως μόνο αυτές τις εκπλήξεις: ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, η οποία τον αποκλήρωσε όταν παντρεύτηκε την υπηρέτρια της μητέρας του. Ενα χρόνο μετά το γάμο, η γυναίκα του εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Αρκετούς μήνες μετά, ένα ακρωτηριασμένο πτώμα γυναίκας βρέθηκε σε ποτάμι δίπλα στο σπίτι του... Μόνος πια μετακόμισε στο Λονδίνο και ζήτησε να νοσηλευθεί σε ιδιωτική κλινική, λέγοντας ότι πάσχει από νευρασθένεια. Την ίδια εποχή αρχίζουν στο Λονδίνο και οι δολοφονίες πορνών.

 

Σύμφωνα με τον Εντουαρντς, ο Στέφενσον επέλεξε τη νοσηλεία ως την τέλεια κάλυψη. Η κλινική θα ήταν το τελευταίο μέρος όπου η αστυνομία θα έψαχνε ένα δολοφόνο.

 

Κάθε έγκλημα προσχεδιαζόταν τουλάχιστον επί ένα μήνα με τόση ακρίβεια, ώστε η αστυνομία να αδυνατεί να τον αγγίξει. Ως υπέρτατη κίνηση υπεροψίας δημοσίευε στην εφημερίδα «Pall Mall Gazette» μακροσκελή άρθρα στα οποία αναφερόταν στους φόνους, επιδεικνύοντας γνώσεις που μόνο ο δράστης μπορούσε να έχει!

 

Το 1904 ο Στέφενσον δημοσιεύει το τελευταίο του βιβλίο με θέμα -για ακόμα μία φορά- τη μαύρη μαγεία. Υστερα από αυτό τα ίχνη του χάνονται. Δεν υπάρχει πουθενά καταχωρισμένος ο θάνατός του..."

Link to comment
Share on other sites

Άμα ο αντεροβγάλτης τους κρατούσε τα έντερα και τα έκανε γαρδούμπες τότε τον παραδέχομαι!

 

tl;dr, διάβασα μόνο το "άρθρο του 2002" και βαρέθηκα

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...

AdBlock Extension Detected!

Our website is made possible by displaying online advertisements to our members.

Please disable AdBlock browser extension first, to be able to use our community.

I've Disabled AdBlock